Головна Новини Світ Росія Сертифікація "Північного потоку-2": Росія заявила, що не схвалити проект не можна
commentss НОВИНИ Всі новини

Сертифікація "Північного потоку-2": Росія заявила, що не схвалити проект не можна

Російська влада впевнена, що газопровід врешті-решт запрацює

29 грудня 2021, 11:36
Поділіться публікацією:

Росія вірить, що газопровід "Північний потік-2" отримає необхідну сертифікацію і зрештою запрацює. Таку заяву зробив РБК у середу, 29 грудня, віце-прем’єр-міністр Росії Олександр Новак. Про це повідомляє Reuters.

Сертифікація "Північного потоку-2": Росія заявила, що не схвалити проект не можна

Логотип проекту газопроводу «Північний потік-2» на трубі Челябінського трубопрокатного заводу - Reuters

Будівництво нафтопроводу, що йде від Росії до Німеччини по дну Балтійського моря в обхід України, було завершено у вересні, але він простоює, поки очікує схвалення регуляторних органів Берліна та Брюсселя.

Проект стає все більш політизованим на тлі зростання напруженості між Росією та Заходом, який побоюється, що Москва може напасти на Україну, щоб перешкодити їй налагодити тісні зв’язки з НАТО. Росія заперечує, що виношує такі плани.

Виконавчий директор української державної енергетичної компанії "Нафтогаз" минулого місяця заявив, що сподівається, що газопровід "Північний потік-2" не вийде в дію, заявивши, що він не відповідає європейському законодавству.

Відповідаючи на запитання, чи є у Росії "план Б" на випадок, якщо "Північний потік-2" не буде сертифікований, Новак відповів: "Ми не розглядаємо такі варіанти і віримо, що він буде запущений відповідно до термінів, встановлених для сертифікації".

Очікується, що сертифікація буде завершена не раніше кінця першого півріччя 2022 року.

Він сказав, що Росія сподівається, що жодних нових вимог до проекту висувати не будуть.

Новак також сказав, що Росія готова збільшити експорт газу в Європу, де ціни на газ різко зросли на тлі зростання попиту та відсутності поставок, але за довгостроковими контрактами цієї домовленості європейські компанії уникали на користь короткострокових спотових угод.

Як повідомляли раніше "Коментарі", представники російської влади стверджують, що новий газогін "Північний потік-2"  буде завершено ще до кінця цього  року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил

29 грудня 2021, 12:28

Все можно - это не экономический проект ! Это оружие нападения и принуждения


Новини