Головна Новини Світ Росія Серйозний виклик для України: КНДР відправила в Росію не тільки піхотинців
commentss НОВИНИ Всі новини

Серйозний виклик для України: КНДР відправила в Росію не тільки піхотинців

КНДР відправила в Росію своїх пілотів-винищувачів, які можуть бути задіяні у війні проти України

сьогодні, 18:32
Поділіться публікацією:

Північна Корея направила на підтримку Росії у війні проти України не лише сухопутні війська, але й пілотів-винищувачів, які можуть керувати російськими бойовими літаками, повідомляє Newsweek з посиланням на південнокорейські ЗМІ.

Серйозний виклик для України: КНДР відправила в Росію не тільки піхотинців

Війська КНДР

Згідно з інформацією від представника уряду Південної Кореї, минулого місяця Пхеньян відправив своїх пілотів-винищувачів до Владивостока, розташованого на Далекому Сході Росії. Це сталося ще до того, як 8 жовтня були розгорнуті північнокорейські сухопутні війська.

"Це може бути пов'язано з тренуваннями на російських бойових літаках, що постачаються до Північної Кореї. Але не виключено, що Росія, яка постраждала від нестачі пілотів під час російсько-української війни, звернулася за допомогою до Північної Кореї", – йдеться в статті.

Також повідомляється, що розміщення північнокорейських пілотів у Росії стане першим випадком дислокації пілотів КНДР за кордоном після війни у В'єтнамі. Північнокорейські пілоти також брали участь у військових діях у Сирії та Єгипті під час війни Судного дня 1973 року.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія та Північна Корея будуть заперечувати присутність північнокорейських військових в Україні, навіть незважаючи на очевидні докази. Вже близько двох десятків північнокорейських військових втекли після того, як залишили свою країну. Пентагон правильно зауважує, що на цей момент немає офіційних підтверджень участі північнокорейських військ в Україні. Однак, Росія та КНДР будуть рішуче заперечувати це, попри очевидні факти. Окрім того, є відео, на якому видно, як північнокорейським військовим видають російську форму.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини