Головна Новини Світ Росія Шокуючі заяви Лаврова: що відбувається з російською дипломатією
commentss НОВИНИ Всі новини

Шокуючі заяви Лаврова: що відбувається з російською дипломатією

Експерти пояснили, чому Лавров знову потрапив у скандал і чому російських дипломатів уже ігнорують у всьому світі

3 травня 2022, 10:57 comments2005
Поділіться публікацією:

Останнім часом глава російського МЗС Сергій Лавров в інтерв'ю іноЗМІ видав низку абсолютно шалених заяв. Про "нацистів" в Україні; про те, що Росія нібито не вимагає від президента України Володимира Зеленського здатися, але натомість окупанти хочуть, щоб той наказав "припинити опір" ; про те, що росіяни своїм вторгненням в Україну хочуть "звільнити світ від західного гніту". А потім ще й жорстко, недоречно "пройшовся" по питанням єврейської нації... Чому Лавров робить подібні божевільні заяви? Що сталося із російською дипломатією в принципі?

Шокуючі заяви Лаврова: що відбувається з російською дипломатією

Сергій Лавров, Фото РІАН

Російська дипломатія, як і все російське керівництво, загнала себе у кут

Професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченка, політолог Ганна Малкіна впевнена, що не лише російська дипломатія, а й усе вище керівництво РФ перебувають у стані гострої стадії психозу.

"Недавні заяви глави МЗС Лаврова були настільки ж різноманітними, як і абсурдними. І якщо вимога про "припинення опору" на тлі тактичних та стратегічних перемог української армії викликають просто посмішку, то заява про те, що "найбільші антисеміти – серед євреїв" шокувала всю цивілізовану спільноту. Як міг такий досвідчений дипломат припуститися такої дурної помилки? Відповіді може бути дві. Або далося взнаки колосальне психічне напруження, обумовлене повним провалом на дипломатичному фронті. Або це була не помилка, а свідомий випад проти загальноприйнятого тлумачення історії та злочинів нацизму, проти всіх цінностей західної цивілізації, демонстрація абсолютно неконтрольованого божевілля всього російського режиму, готового вжити у війні проти колективного Заходу будь-які заходи", – розмірковує Ганна Малкіна.

На її думку, відповідь на питання про те, що сталося з російською дипломатією, очевидна: вона закінчилася.

"Адже дипломатія – це діяльність уряду щодо здійснення зовнішньої та міжнародної політики держави. У сьогоднішніх умовах така діяльність російського уряду неможлива, – пояснює політолог. — Весь цивілізований світ повернувся до РФ спиною в буквальному значенні цього слова. Досить згадати виступ Лаврова в ООН за кілька днів після вторгнення в Україну. Російська дипломатія, як і все російське керівництво, загнала себе у кут, вихід з якого дуже неприємний, але справедливий: визнати поразку, запустити політику "офіційного вибачення" та тривале виплачування Україні репарацій. Залишається головне питання: чи на це піде РФ? На жаль, поки що це питання без відповіді".

Слово Москви вже не має жодної ваги у міжнародних відносинах

Політолог-міжнародник Георгій Кухалейшвілі наголошує, що російська дипломатія перебуває у глибокій кризі.

"А якщо точніше, то будь-які спроби підлаштувати під себе українську державу закінчилися у росіян повним провалом. Тому в хід пішли військові засоби задля спроби компенсувати невдачі на дипломатичному фронті. Змусити виконати Мінськ-2 у вигляді, у якому вигідно Кремлю російські дипломати нас не змогли. Незважаючи на те, що дипломатія та військова сила є різними засобами проведення зовнішньої політики держави, зараз МЗС РФ перетворилося на рупор Міноборони, а абсурдні заяви Сергія Лаврова – незграбні спроби режиму Путіна вивести свою країну з безвиході, – пояснює експерт. – Глава російської дипломатії хоче сказати, що нібито Україна винна у поточній війні, ігноруючи той факт, що у всьому світі вже побачили, що саме Росія становить серйозну загрозу для міжнародної безпеки".

Георгій Кухалейшвілі акцентує, що криза російської дипломатії почалася після невдалих спроб на початку року домогтися від НАТО гарантій у сфері безпеки.

"Ізоляція дипломатії РФ закономірна, враховуючи посилення санкцій стосовно країни-агресора. Російська дипломатія мертва. І поки в РФ не відбудеться зміни влади або ця країна не припинить своє існування в тому вигляді, в якому є, домовлятися з російськими дипломатами нема про що. Слово Москви вже не має жодної ваги у міжнародних відносинах. Із країни, яка намагалася кинути виклик існуючому світопорядку, вона перетворилася на країну-ізгой, яка винна у військових злочинах", – резюмує політолог-міжнародник.

Як повідомляв портал, Дмитро Кулеба прокоментував висловлювання Лаврова про єврейський народ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини