Головна Новини Світ Росія Сильний землетрус у Росії: громадяни РФ вибігали з будівель та кричали
commentss НОВИНИ Всі новини

Сильний землетрус у Росії: громадяни РФ вибігали з будівель та кричали

На сході Російської Федерації стався потужний землетрус магнітудою 6,5 балів. Про загиблих та постраждалих не повідомляється.

3 квітня 2023, 12:55 comments1400
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У ніч на 3 квітня на російському півострові Камчатка стався потужний землетрус магнітудою 6,5 балів. Підземні поштовхи були на стільки сильними, що пошкодили стіни будівель, а товари падали з полиць. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звітЄвропейсько-Середземноморського сейсмологічного центру (EMSC).

Сильний землетрус у Росії: громадяни РФ вибігали з будівель та кричали

Сейсмічна активність. Фото з відкритих джерел

За даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру, землетрус стався на глибині 100 км, а епіцентр знаходився на відстані 28 км на південний захід від міста Петропавловськ-Камчатський, що є столиці Камчатського краю, де проживає понад 180 тис. людей.

Силу землетрусу оцінили у 6,5 балів, а основний поштовх стався о 15:06 за місцевим часом. В Україні це була шоста година ранку. Землетрус викликав паніку серед місцевих жителів. Російські ЗМІ повідомляють, що стіни окремих будівель тремтіли, а люди в паніці та з криками вибігали з будівель. Наразі російські служби не повідомляють про загиблих чи значні пошкодження інфраструктури.

Це другий сильний землетрус у цьому районі за місяць. Перший відбувся на півдні Камчатки 8 березня 2023 року і його сила була 6,1 бала. Тому не можна виключати, що землетрус у Росії це тільки перші ознаки майбутніх катаклізмів. Ще в березні голландський сейсмолог Франк Хугербетс, який передбачив катаклізм в Туреччині, попередив про можливі катастрофічні землетруси на території Росії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що у березні стався потужний землетрус: його відчуло 285 млн людей.

Також "Коментарі" повідомляв про найсмертоносніші землетруси в історії людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини