"Синьо-жовтий прапор над Держдумою": як у Кремлі відреагували на заяви Зеленського

Російським політикам не сподобалася українська трактування поняття «один народ»

У Росії не оцінили те, як глава української держави Володимир Зеленський розцінює ймовірність "єдинонародства" для росіян і українців. За інформацією пропагандистського ресурсу "Інтерфакс-Росія", жодної підготовки до ймовірної прийдешньої зустрічі Путіна та Зеленського Кремль не проводить.

Повідомляючи інформацію, росЗМІ цитують спікера Кремля Дмитра Пєскова. На його думку, останні виступи українського президента, де був згаданий "синьо-жовтий прапор над Держдумою" і гривня в якості валюти для Росії, були вельми "жорсткими" і "невдалими".

Пєсков упевнений, що характер подібних заяв Зеленського може знизити актуальність можливого саміту між главами РФ і України. До того ж чиновник зазначив, що дипломатична робота в цьому напрямку навіть не починалася.

"Субстантивно жодної підготовки не проводиться і ніякі кроки в цьому плані не робляться", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, що заяви про український державний прапор над російським парламентом прозвучали від Володимира Зеленського, як відповідь на твердження Путіна про те, що українці є "одним народом з росіянами".

"Коментарі" також повідомляли, яке умову висунув глава української держави для того, щоб ймовірний саміт з російським президентом все ж відбувся. Детальніше про заяву Володимира Зеленського читайте в нашому матеріалі.

Крім іншого на порталі ми розповідали, що, на думку директора Київського інституту мирних досліджень, професора, політексперта Андрія Мішина, проблеми України з Володимиром Путіним почалися незабаром після його вступу на посаду президента. Фахівець вважає, що глава РФ на цьому етапі є одним із найскладніших перемовників на рівні глав держав у XXI столітті. У нашій публікації вдасться дізнатися, коли, швидше за все, наші країни зможуть налагодити дипломатичні відносини.