Головна Новини Світ Росія Коли в Україні почалися проблеми через Володимира Путіна — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні почалися проблеми через Володимира Путіна — експерт

Президент РФ не спрацювався ні з одним із глав української держави, починаючи з Леоніда Кучми, говорить Андрій Мішин

30 червня 2021, 21:05
Поділіться публікацією:

Коли в Україні почалися проблеми через Володимира Путіна — експерт

Володимир Путін завжди конфліктував із Україною — експерт. Фото: РИА Новости

Україні доводиться будувати зовнішньополітичні відносини з постійним озиранням на Російську Федерацію через постійну агресію останньої. Однак проблеми між нашими країнами назрівали вже давно. Такою думкою з порталом "Коментарі" поділився директор Київського інституту мирних досліджень, професор, політексперт Андрій Мішин.

На його думку, Путін є одним із найскладніших перемовників на рівні глав держав у XXI столітті.

"Проблеми з Путіним почалися в України відразу, як він став президентом. Кучма любив зустрічі у неформальній обстановці, "без краваток", а на ранок давати якісь спільні коментарі. Путін категорично відмовився від такої зустрічі в Криму. Відмовлявся він зустрічатися й із Ющенком, який змінив Кучму. Щоб налагодити відносини, тоді все перейшло на рівень прем'єрів (Тимошенко, до речі, більше влаштовувала тоді російську сторону). Путін запізнився на зустріч у Криму з президентом Януковичем на чотири години, потім поїхав на зустріч до кума — Медведчука. Не склалося у Путіна і з Порошенком. Та ж історія тепер із Зеленським", — зазначає Андрій Мішин.

Разом із цим, підкреслює політолог, варто звернути увагу на відносини Путіна з лідером Вірменії Ніколом Пашіняном.

"Коли той прийшов до влади, заявивши, що зробив це завдяки "оксамитовій революції", і оточив себе представниками Сороса, Путін не привітав його з обранням. Але Пашинян знайшов спосіб налагодити відносини — направив невеликий вірменський військовий контингент до Сирії, що було унікальною подією. Після цього Путін став з ним зустрічатися", — розповідає експерт.

Також Андрій Мішин припустив, чого президент РФ може "вимагати" від Володимира Зеленського в контексті ймовірної майбутньої зустрічі.

"Зробити якийсь зустрічний крок, довести справою готовність до діалогу і виконання обіцянок, — каже фахівець. — Після нормандського саміту в Парижі (в грудні 2019 року там зустрілися керівники Німеччини, Франції, України та Росії) Зеленський своїх зобов'язань (імплементація формули Штайнмайера, вибори на Донбасі) не виконав. За що тепер і розплачується".

На думку політолога, Росія тепер традиційно демонструє холодну імперську велич, чекає якогось конкретного кроку від Зеленського.

"Наш же президент відповідає якимись челленджами в стилі: "а вам слабо", "а прийміть виклик". Такі собі КВНівські імпровізації у зовнішній політиці. Навряд чи це до чогось призведе. Думаю, налагодження політичного діалогу між РФ і Україною стане можливим лише після того, як зміниться хтось із президентів. Або обидва", — резюмує Андрій Мішин.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як Путін відгукнувся про ймовірну зустрічі з Володимиром Зеленським. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому, на думку експерта, західні політики намагаються знову вибудувати діалог із Кремлем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

30 червня 2021, 20:09

Проблемы начались сразу когда на украине к власти пришла жидовня, продающая укринские земли вместе с населением! Пидорошенко и тупой зеленый карлик это подтвердят!


Новини