Головна Новини Світ Росія Ситуація стане ще гіршою. Росіян закликали негайно покинути Оренбург
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація стане ще гіршою. Росіян закликали негайно покинути Оренбург

У Росії продовжуються масштабні повені на Уралі та Поволжі. Уже підтоплено тисячі будинків. При цьому велика вода добралася до Оренбурга. Влада області закликала місцевих жителів покинути регіон «просто зараз»

8 квітня 2024, 14:42 comments1388
Поділіться публікацією:

У Росії через надзвичайно великий чи то пак аномальний весняний паводок сталося підтоплення понад 10 400 будинків у 39 регіонах, і ситуація продовжує погіршуватися. Міністерство з надзвичайних ситуацій країни-агресора Росії заявляє, що такого роду повені на Уралі і в Поволжі раніше не відбувалися.

Ситуація стане ще гіршою. Росіян закликали негайно покинути Оренбург

Повінь в Росії

За даними російських ЗМІ, найбільш складна ситуація склалася в Оренбурзькій області, де 5 квітня в Орську прорвало дамбу на річці Урал. На сьогоднішній ранок у цьому регіоні підтоплено близько 3900 будинків, а близько 6100 людей евакуйовано в безпечні місця.

Крім того, в Орську ріка Єлшанка також вийшла з берегів, що призвело до підтоплення сусіднього міста Новотроїцька. Там вода також перелилася через дамбу, триває евакуація. Влада Орська також заявив про евакуацію мешканців прилеглого селища Лісоторгове перед появою "критичної ситуації".

Заступник глави МНС Росії Віктор Яцуценко повідомив, що хвиля паводку річкою Урал рухається від Орська в напрямку Оренбурга. Сьогодні почало затоплювати передмістя Оренбурга, де вже підтоплено понад півтори тисячі будинків. У всій Оренбурзькій області затоплено понад 10 тисяч будинків.

Мер Оренбурга заявив, що ситуація "тільки погіршуватиметься" у найближчі 2 дні і закликав людей, які знаходяться в зоні підтоплення, "виїжджати просто зараз".

У зв'язку з руйнуванням дамби і повінню в Оренбурзькій області 6 квітня був оголошений режим надзвичайної ситуації федерального рівня. Очікується, що пік повені наступить 10 квітня, а нормалізація ситуації з повенями буде можлива не раніше 25 квітня.

Крім того, повені також завдали збитків сусідньому Казахстану, де президент Касим-Жомарт Токаєв назвав їх найбільшим стихійним лихом за останні 80 років.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в російському Орську прорвало дамбу, що привело до суттєвих затоплень територій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини