Головна Новини Світ Росія Скільки мільйонів солдатів Путін хоче кинути на Україну: дані ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки мільйонів солдатів Путін хоче кинути на Україну: дані ГУР

У ГУР є інформація, що російське керівництво планує створити двомільйонну армію

13 січня 2023, 11:20 comments1588
Поділіться публікацією:

Кремль планує створити двомільйонну армію. Про такі плани свідчить масштаб мобілізаційних заходів, які у РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ГУР Міноборони.

Скільки мільйонів солдатів Путін хоче кинути на Україну: дані ГУР

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

В українській розвідці є достовірні дані про те, що під час першої хвилі мобілізації до російської армії вдалося призвати 300 тисяч людей. Після нетривалої підготовки мобілізовані перекидаються на війну до України. При цьому ГУР не відкидає, що російське керівництво найближчими днями оголосить про проведення чергової хвилі мобілізації. За оцінками розвідників, військову форму одягнуть ще щонайменше 500 тисяч росіян, що дозволить країні-агресорові створити стратегічні резерви.

"У Росії вже активно проходить підготовка до оголошення чергової хвилі мобілізації. На законодавчому рівні вносяться зміни до законів РФ, які регламентують проведення мобілізації. Також триває активна підготовка навчальних центрів", — розповіли в ГУР.

За оцінками ГУР, масштаб мобілізаційних заходів, що проводяться до РФ, свідчить про плани російського керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни розповіли, чим закінчилася битва за Соледар: хто контролює місто.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після серії невдалих штурмів Бахмута, російські окупанти кинули величезні сили на взяття Соледара на тій самій півночі Донеччини. Їхні пропагандисти, а також голова ПВК "Вагнера" Пригожин, найманці якого беруть активну участь у цих боях, кілька разів заявляли про захоплення Соледара. Однак, як запевняє Міністр оборони США Ллойд Остін, а також президент України Володимир Зеленський, ці дані не відповідають дійсності. Про що говорять маніакальні атаки росіян у Донецькій області та відверта брехня пропагандистів? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини