Головна Новини Світ Росія Скільки років Росія зможе продовжувати війну: прогнози експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років Росія зможе продовжувати війну: прогнози експертів

Російська економіка на межі: вплив санкцій і перспективи на майбутнє

сьогодні, 13:34
Поділіться публікацією:

Росія продовжує фінансувати війну завдяки доходам від продажу нафти, попри західні санкції. Водночас економіка країни стикається з серйозними внутрішніми викликами, зокрема через дефіцит робочої сили та загрозу "перегріву".

Скільки років Росія зможе продовжувати війну: прогнози експертів

Між молотом санкцій і ковадлом війни: як Росія утримує свою економіку

За даними The Washington Post, Росія має достатньо коштів, щоб підтримувати свою економіку та військові операції ще кілька років. Основні доходи країна отримує від продажу нафти, причому ключовими покупцями залишаються Китай та Індія. Ці азійські країни продовжують купувати нафту у Росії, незважаючи на міжнародні санкції, що значно допомагає Москві компенсувати фінансові втрати.

Однак, усередині країни ситуація не така стабільна. Росія відчуває "перегрів" економіки, коли уряд змушений підвищувати зарплати, щоб підтримати рівень життя населення в умовах мобілізації та санкційного тиску. Це викликає інфляційний тиск, тобто зростання цін на товари та послуги, що створює нові економічні труднощі.

“Попри те, що Росія отримує значні доходи від продажу нафти, які дозволяють їй продовжувати війну, економічна ситуація всередині країни залишається нестабільною,” – зазначили аналітики.

Ще однією серйозною проблемою є нестача робочої сили. Через мобілізацію та відтік населення, багато чоловіків або були призвані до армії, або виїхали з країни. Це особливо вплинуло на виробничий сектор, де зараз не вистачає кваліфікованих працівників, і компанії працюють на межі своїх можливостей.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У жовтні російська загарбницька армія могла втратити на війні проти України рекордну кількість живої сили. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомили у Центрі військової розвідки Естонії, пише ERR.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини