Скільки росіян підтримує виведення армії РФ з України та повернення до кордонів 1991 року

У громадян Росії запитали, яким мають бути мирні умови про закінчення війни в Україні.

Результати опитування Russian Field вказують, що серед росіян є думки про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні з умовою виведення російських військ з українських територій у межах 1991 року. Однак ця частка громадян РФ становить кілька відсотків.

Компанія Russian Field запитала росіян, якою має бути мирна угода між Україною та Росією, щоб ви її підтримали. Варіант повернення до кордонів 1991 року підтримало 3% росіян. Також 3% громадян Росії згодні на виведення російської військ України.

Проте 3% росіян також обрало варіант приєднання усієї території України до РФ, а також демілітаризацію України та усунення воєнної загрози. Серед найпопулярніших варіантів росіяни вказали повернення до мирного життя та припинення загибелі людей – 10%. 9% опитаних виступили за приєднання так званих ДНР та ЛНР до території РФ.

1% опитаних виступив проти будь-яких мирних договорів між Україною та Росією.

Переглянути результати опитування серед росіян щодо умов мирних переговорів про закінчення війни між Україною та Росією можна нижче:


Зазначимо, що питання було відкрите, таким чином, росіяни самостійно писали відповідь, а не обирали один з запропонованих варіантів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у більшості росіян вперше змінилась позиція щодо війни в Україні. Результати опитування свідчать, що у жовтні вперше більшість росіян підтримала мирні переговори, а не продовження бойових дій.

Також "Коментарі" писали про опитування серед громадян Румунії, яке показало, що ставлення до України стало більш позитивним, а до Росії воно значно знизилось за останні 10 років.