Головна Новини Світ Росія Скільки росіян підтримують війну проти України – чого бояться: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки росіян підтримують війну проти України – чого бояться: опитування

Війну підтримують 75% жителів Росії, і більшість бояться контрнаступу ЗСУ

28 квітня 2023, 11:08 comments3411
Поділіться публікацією:

Підтримка війни проти України серед росіян зросла до 75%. Однак більшість вважають, що труднощі ще попереду, а понад 60% із тривогою очікують настання ЗСУ, озброєних західною технікою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані опитування незалежного "Левада-центру".

Скільки росіян підтримують війну проти України – чого бояться: опитування

Москва. Фото: Getty Images

Цікаво, що наприкінці квітня 2023 року 75% росіян підтримують "дії російських збройних сил в Україні". Місяць тому цей показник був на рівні – 72%. Згідно з опитуванням, не підтримують війну в Україні – 16%. Місяць тому цей показник був на рівні – 20%.

Соціологи також констатують, що у квітні незначно збільшилася частка прихильників початку мирних переговорів. Цього місяця їх 51% (у березні – 48%) проти 38% опитаних, які підтримують продовження воєнних дій (у березні – 42%).

Можливість контрнаступу ЗСУ турбує 62% респондентів (28% — дуже турбує, 34% — скоріше турбує), не турбує — третина.

Три чверті (77%) опитаних громадян РФ турбують постачання західних озброєнь до України, 19% — не турбують. Трохи більше половини (52%) респондентів вважають, що основні труднощі, пов'язані зі "спецоперацією", ще попереду, 27% думають, що переживають їх зараз, 10% — що вони позаду.

Варто зазначити, опитування "Левада-центру" проведено 20-26 квітня 2023 року серед 1623 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупанти знову б'ють ракетами: в Умані зруйновано багатоповерхівку – у Дніпрі загинули жінка та дитина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини