Головна Новини Світ Росія Скільки росіян позитивно ставляться до анексії Криму — опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки росіян позитивно ставляться до анексії Криму — опитування

Як свідчить статистика, приєднання Кримського півострова до РФ не підтримує лише 9% росіян

29 квітня 2021, 17:04
Поділіться публікацією:

Анексія Криму російським урядом триває вже восьмий рік. Україна продовжує дипломатичну боротьбу за повернення територій, сподіваючись на успіх. Однак окупацію півострова підтримує не лише влада РФ, але й більшість звичайних громадян, що підтверджується соціологічними даними, повідомляє "Цензор.Нет".

Скільки росіян позитивно ставляться до анексії Криму — опитування

86% росіян підтримують анексію Криму. Фото: РИА Новости

Нещодавнє опитування російських дослідників із "Левада-Центру" вказує на те, що наявність Криму у складі РФ підтримує 86% росіян.

Повідомляється, що протягом останніх семи років цей показник практично не змінюється, коливаючись буквально на кілька відсотків. Наприклад, безпосередньо у 2014 році цей показник становив 88%.

Категорично проти анексії півострова виступають лише 9% з опитаних громадян Росії (у 2014-му — 7%).

Скільки росіян позитивно ставляться до анексії Криму — опитування - фото 2

Також відносно невелика кількість респондентів вважає, що окупація Криму стала джерелом проблем, а не користі — лише 18%. Зате протилежної думки дотримується відразу 69% росіян. При цьому, на жаль, конкретна "користь" від подібних дій не уточнюється.

Соціологи розпитали російських громадян і про ставлення до міжнародних норм. Як і у попередніх двох темах, кількісне співвідношення відповідей досить схоже.

71% респондентів стверджує, що російський уряд не порушував жодних вимог, провівши "псевдорефрендум" про приєднання Криму. Однак ще 16% росіян впевнені, що прецедент із порушенням мав місце. У 2014 році ці показники дорівнювали 78% і 10% відповідно.

Скільки росіян позитивно ставляться до анексії Криму — опитування - фото 3

Зазначимо, що всього в опитуванні взяли участь 1623 громадян Російської Федерації. За інформацією "Левада-Центру", бесіди велися як із жителями великих міст, так і маленьких сіл.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в анексованому Криму збираються судити відразу двох колишніх очільників української держави — Леоніда Кравчука і Петра Порошенка. Що на них хочуть "повісити" окупанти, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, звідки Росія може забезпечити доступ питної води на Кримський півострів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини