Головна Новини Світ Росія Скільки росіян включили у світові санкційні списки
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки росіян включили у світові санкційні списки

Європа, США та Канада ввели персональні санкції проти більш як двох тисяч росіян

11 квітня 2022, 09:55
Поділіться публікацією:

Росія очолила перелік країн, до яких запроваджено санкції з боку міжнародної спільноти. З 24 лютого санкції запровадили проти ще 2379 громадян росії, серед яких політики та олігархи. Про це повідомляє Опендатабот.

Скільки росіян включили у світові санкційні списки

Фото ілюстративне / Pixabay

Збільшення кількості санкцій проти рф почалося ще з 2014 року, коли вона анексувала Крим та окупувала частину східних областей. Тоді вже країна-агресор очолювала список підсанкційних держав, випередивши Іран, Ірак, Афганістан та Пакистан.

Для порівняння: в Пакистані під персональними санкціями перебувають 188 особи (4.6%), в Ірані — 590 (14.4%), в Іраку — 230 (5.6%), в Афганістані — 225 (5.5%), в рф — 2871 (70.0% від загальної кількості осіб в списках або 0.000002% населення росії.).

Так, найбільше росіян включили в список Європейського союзу — ще 659 осіб з країни-агресора, які розміщували свої активи в країнах Європи. На 600 росіян наклала санкції Канада, на 542 осіб — Великобританія й на 578 росіян — США (список OFAC Управління контролю за іноземними активами США).

В санкційних списках депутати Держдуми, що визнали квазіутворення на території України, олігархи, бізнесмени, політики та їх оточення. Росіяни, що потрапили до списків, не можуть проводити операції з майном, їх активи заморозили.

Як повідомляв портал, експерти оцінили висловлювання глави держави щодо західних країн та надану військову допомогу Україні. Президент України Володимир Зеленський під час свого нового відеозвернення прокоментував новий пакет санкцій проти РФ, який 6 квітня ухвалили західні держави. Зокрема, заявив, що якщо не буде справді болючого пакету санкцій проти РФ, а також – якщо не буде постачання необхідної нашій країні зброї, "це буде розглядатися Росією як дозвіл йти далі, як дозвіл наступати, як дозвіл розпочати нову криваву хвилю на Донбасі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини