Головна Новини Світ Росія Скільки російських солдатів гине щодня: з'явилися нові дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки російських солдатів гине щодня: з'явилися нові дані

Російських солдатів в Україні вбивають зі швидкістю 200-250 осіб на день

5 липня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Російські загарбники останніми місяцями втрачають вбитими до 250 осіб на день. При цьому від початку війни загинуло близько 120 тисяч солдатів.

Скільки російських солдатів гине щодня: з'явилися нові дані

РФ несе великі втрати. Фото з відкритих джерел

Відповідні дані наводить видання "Медуза" з посиланням на статистику російського Реєстру спадкових справ і власні розрахунки.

Аналітики розробили математичну модель, яка враховує віковий розподіл новознайдених загиблих та ймовірність потрапляння їх до реєстру. Згідно з такими підрахунками, від початку 2024 року втрати російської армії зросли на 39 тисяч осіб. Таке значення майже вдвічі перевершує середні темпи втрат загиблими в останній квартал минулого року.

За словами дослідників, збільшення втрат у росіян почалося із зими цього року та штурму Авдіївки, а продовжилося з атаками по всій лінії фронту та наступом у Харківській області.

За оцінками видання, поточний наступ росіян уже перевищив за втратами битви за Бахмут і Соледар, коли окупанти втратили близько 21 тисячу осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівництво України хоче звільнити Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Серед солдатів навряд чи знайдуться ті, хто співчуває Сирському, вважає офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами військового, якщо Сирського відправлять у відставку, то "навряд чи хтось із солдатів йому поспівчуває", оскільки "його дуболомна стратегія дає йому абонемент в пекло вже за життя".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна не зможе перемоги у війні з Росією, а тому сторонам доведеться врегулювати конфлікт дипломатичними шляхами, вважає колишній глава Державного департаменту США Джон Керрі. В іншому випадку, на його думку, конфлікт буде заморожений або ж буде катастрофа, коли РФ доб'ється перемоги. Американський дипломат додав, що це єдині можливі варіанти закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини