Головна Новини Світ Росія Скликав Радбез: Путін знову хоче розширення кордонів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скликав Радбез: Путін знову хоче розширення кордонів РФ

Путін обговорює претензії Росії на гігантський шматок дна Північного Льодовитого океану

27 січня 2023, 21:25 comments1771
Поділіться публікацією:

Російський диктатор скликав Раду безпеки РФ для обговорення претензій щодо розширення меж свого континентального шельфу в Північному Льодовитому океані, пишуть "Коментарі" за інформацією Reuters.

Скликав Радбез: Путін знову хоче розширення кордонів РФ

Путін вирішив розширити кордони Російської Федерації і скликав Радбез

Володимир Путін провів у п’ятницю переговори з високопосадовцями служби безпеки щодо стану зусиль Росії щодо законного розширення зовнішніх кордонів свого континентального шельфу в Північному Льодовитому океані.

"У нас, колеги, є багато важливих питань для обговорення, як внутрішнього порядку денного, так і питання меж континентального шельфу Росії в Північному Льодовитому океані", — сказав Путін, відкриваючи засідання членів Ради безпеки, повідомляє офіційний сайт Кремля.

Ще у 2021 році Росія звернулася до ООН з проханням переглянути континентальний шельф у Північному Льодовитому океані, де, як вважають, є важливі поклади природного газу та нафти. Тоді Москва хотіла отримати юрисдикцію над значно більшою частиною дна океану. Однак і Канада, і Данія мають схожі претензії. Крім того, Норвегія, яка стала головним постачальником газу до Європейського Союзу, оголосила, що хоче розширити свої дослідження на цій самій території.

Континентальний шельф визначається міжнародним правом як ділянка мілководдя, що межує з береговою лінією держави. Платформа вважається частиною території відповідної держави, яка має право на експлуатацію знайдених на ній природних ресурсів.

Щодо сьогоднішнього засідання Радбезу РФ більше інформації невідомо. У нараді взяли участь міністр оборони Сергій Шойгу, а також голова російської зовнішньої розвідки Сергій Наришкін.

Держави, які мають вихід до Північного Льодовитого океану, дедалі більше стурбовані амбіціями Москви від початку російського вторгнення в Україну. За цей час Росія відновила свою військову інфраструктуру в Арктиці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що чекає на Путіна та Лукашенка після рішення ПАРЄ про створення трибуналу – чи будуть наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини