Головна Новини Світ Росія Союз двох диктаторів: кому насправді вигідна співпраця РФ і КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

Союз двох диктаторів: кому насправді вигідна співпраця РФ і КНДР

Північна Корея отримує від Росії військові технології

28 червня 2024, 21:49
Поділіться публікацією:

Північна Корея намагається "продати" Росії неліквідне озброєння і політичну лояльність в обмін на військові технології та послаблення санкцій, заявив політолог Віталій Кулик.   

Союз двох диктаторів: кому насправді вигідна співпраця РФ і КНДР

РФ і КНДР посилюють співпрацю. Фото з відкритих джерел

"У 1980-х роках в КНДР був достатньо потужний ВПК з виробництва боєприпасів та модернізації стрілецької зброї. Північна Корея була лідером за поставками озброєння під час ірано-іракської війни, а також продавала зброю африканським країнам, в яких йшли війни. У середині 1980-х років цю "лавочку" Пхеньяну прикрили, але виробництво озброєння продовжувалося до 1990-х. Згодом масштаби виробництва озброєння в КНДР пішли на спад, а виготовлені снаряди відправилися на склади. Тепер у корейської влади з’явилася можливість продати Росії своє неліквідне озброєння, яке десятиліттями лежить на складах", — розповів Віталій Кулик.

За словами політолога, натомість КНДР отримує від РФ ракетні технології для міжконтинентальних балістичних ракет, вдало запущений на орбіту супутник, системи РЕБ, важку військову техніку та новітні системи залпового вогню.

"Крім того, Путін руйнує механізми контролю за виконанням санкційних обмежень, запроваджених проти КНДР. У Росії немає повноважень скасувати санкції, оскільки це може зробити лише Радбез ООН. Натомість у квітні Путін не продовжив роботу експертних груп, які контролюють виконання цих санкцій", — додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російська армія не здатна здійснити великий прорив на фронті. "Росіяни знову спробували почати наступ цієї весни і влітку, але поки що досягли лише незначних успіхів. Ми побачили, що українці змогли втримати оборону", — заявив Єнс Столтенберг. За словами генсека, що у НАТО немає жодних підстав вважати, що у РФ є можливості та сили для здійснення великих проривів. При цьому він відзначив, що Росія продовжить наступати та завдавати авіаудари.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники, швидше за все, незабаром зможуть захопити місто Красногорівка у Донецькій області, повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс". "У Красногорівці погані справи. Противник має просування в приватному секторі. Зараз на цій ділянці пекельні бої. Наші підрозділи сильно виснажені", — розповів лейтенант ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини