Головна Новини Світ Росія Спецслужби РФ почали використовувати екстрасенса Кашпіровського: яка мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецслужби РФ почали використовувати екстрасенса Кашпіровського: яка мета

Через збільшення тривожності росіяни активно звертаються до різних аферистів, ворожок та екстрасенсів.

сьогодні, 16:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко повідомив, що російські спецслужби повернули на сцену популярного у 90-ті роки екстрасенса Анатолія Кашпіровського. За його словами, Кашпіровський проводить сеанси за ініціативи спецслужб РФ через ріст тривожності в російському суспільстві.

Спецслужби РФ почали використовувати екстрасенса Кашпіровського: яка мета

Екстрасенс Анатолій Кашпіровський. Фото: росЗМІ

У вересні 2024 року 85-річний Анатолій Кашпіровський відновив свою діяльність та почав проводити масові сеанси. У своїй програмі російський екстрасенс пропонує різні "дивовижні" послуги видужання, зокрема відновлення зору завдяки пісням Олександра Малініна, лікування раку, безпліддя, ожиріння та алергії.

Тригодинний груповий сеанс під час якого потрібно лежати на підлозі для "зцілення" коштує у Кашпіровського від 3500 до 9000 рублів. Також російський екстрасенс здійснює індивідуальний прийом – 25000 рублів. 

"Російське суспільство давно потребує своєрідної "психотерапії", яку йому пропонують через "екстрасенсів" та "окультистів". Не дивно, що у Кашпіровського все ще є значна аудиторія. Для багатьох його ім’я асоціюється з часами розпаду СРСР", — вказує керівник Центру протидії дезінформації  Андрій Коваленко.

За його словами, Кашпіровський за перші чотири дні роботи в Москві  заробив 6 млн рублів. Крім того, російські ЗМІ отримали "темники", в яких вказані параметри висвітлення його діяльності, а сам Кашпіровський працює за ініціативи російських спецслужб.

"Тепер виникає питання, навіщо було дано дозвіл на пробудження страхів, пов’язаних з 1990-ми роками. У російському суспільстві зростає тривожність, тому частина населення і біжить до різних аферистів, "гадалок" та "окультистів". А спецслужби на цьому заробляють", — пояснює Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ розповіли про шокуючи причину візиту Путіна до Монголії, яка пов'язана з місцевими шаманами.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців вірить в екстрасенсорні здібності та астрологію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини