Головна Новини Світ Росія США розкритикували цинічну російську пропаганду від Небензі в ООН (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

США розкритикували цинічну російську пропаганду від Небензі в ООН (ВІДЕО)

Представник США критикує Небензю за російську пропаганду в ООН щодо заборони в Україні УПЦ Московського патріархату.

20 листопада 2023, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Постійний представник Російської Федерації при ООН Василь Небензя під час свого виступу поширював російські пропагандистські тези щодо України, однак США різко засудили такі слова дипломата з РФ. 

США розкритикували цинічну російську пропаганду від Небензі в ООН (ВІДЕО)

Представник РФ в ООН Василь Небензя. Фото з відкритих джерел

Небензя почав свій виступ з критики помічниця генсека з прав людини Ільзе Брандс-Керіс, яка у доповіді ООН коментувала законопроєкт 8371 щодо можливої заборони деяких релігійних організацій в Україні через їх зв’язок з Росією. Брандс-Керіс закликала українських законодавців визначити "конкретну легітимну мету" для ухвалення обмежень, а також перевірити, чи вони необхідні для України.

"Брандс-Керіс не знайшла слів, щоб засудити закон. Закон, який зараз розглядає український парламент націлений на закриття древньої канонічної православної церкви. Замість того, аби вимагати його заборони, ви закликали його переформулювати. Крім того, у вас не знайшлось слів, щоб засудити правоохоронну машину Києва для переслідування поважних священників", — заявив Небензя на засіданні ООН.

На російську пропаганду Небензі відреагував представник США, який розповів, що Росія сама порушує свободу віросповідання як на території РФ так, і на тимчасово окупованих українських землях.

"Право на свободу віросповідання у самій Росії постійно порушується. Це все говорить про те, наскільки насправді Росія байдужа до свободи релігії. Тривожно розуміти, що Росія намагається виправдати свої злочини, описуючи свою військову агресію як священну боротьбу між добром і злом, як доповнення до вигадки про денацифікацію України. Нам необхідно бачити за всім цим реально ситуацію і бачити добре задокументовану систематичну політику релігійних репресій на окупованих Росією територіях", — розкритикував слова Небензі представник США в ООН.

Нагадаємо, що СБУ у 2022 році відкрила 52 кримінальні справи проти 55 священників Московського патріархату. Станом на жовтень Служба безпеки України викрила понад 60 релігійних діячів УПЦ МП, які працювали на Росію, продавали зброю та дитячу порнографію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в УПЦ МП відреагували на новий закон, який може заборонити їх діяльність.

Також "Коментарі" писали, що Україна створює першу келію на Святій Горі Афон. До її розбудови може долучитись кожен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини