Головна Новини Світ Росія США ув'язнили росіян за масштабну хакерську операцію: що вчинили зловмисники
commentss НОВИНИ Всі новини

США ув'язнили росіян за масштабну хакерську операцію: що вчинили зловмисники

Російський бізнесмен з групою хакерів заробив мільйони на інсайдерській торгівлі

21 грудня 2021, 12:12
Поділіться публікацією:

П’ятеро росіян, включаючи бізнесмена, пов’язаного з Кремлем, який зараз знаходиться під вартою в США, здійснили масштабну схему інсайдерської торгівлі на 82 мільйони доларів, яка дозволила їм отримати прибуток від корпоративної інформації, викраденої шляхом злому. Про це повідомляє Reuters.

США ув'язнили росіян за масштабну хакерську операцію: що вчинили зловмисники

Виконувач обов’язків прокурора США Натаніель Менделл - Reuters

Владислава Клюшина, власника московської компанії з інформаційних технологій, яка, за словами прокуратури, має широкі зв’язки з російським урядом, екстрадували у суботу, 18 грудня, зі Швейцарії для пред’явлення йому в Бостоні звинувачень у змові, шахрайстві з цінними паперами та інших звинувачень.

Клюшин, який був заарештований у Швейцарії в березні під час лижної поїздки, ненадовго з’явився з в’язниці Массачусетса під час віртуального судового засідання. Слухання про внесення застави орієнтовно призначено на четвер, 23 грудня.

Прокуратура звинуватила його та інших у торгівлі звітами про корпоративні прибутки, отриманими шляхом злому комп’ютерних систем двох постачальників, які допомагають компаніям подавати квартальні та річні звіти до Комісії з цінних паперів і бірж США. 

Серед цих компаній були IBM Corp, Snap і Tesla. Прокурори повідомили, що 41-річний Клюшин і співробітники його компанії ТОВ "М-13" торгували для себе, а також для клієнтів в обмін на зменшення їх прибутку.

Влада заявила, що комп’ютерні системи зламав Іван Єрмаков, співробітник М-13, який був серед кількох офіцерів російської військової розвідки, яких у 2018 році звинувачували у здійсненні схем злому з метою втручання у президентські вибори 2016 року та націлювання на антидопінгові агентства.

Загалом ця схема принесла щонайменше 82,5 мільйона доларів з 2018 по 2020 рік, повідомляє SEC у відповідному позові.

Єрмаков залишається на волі разом із трьома іншими обвинуваченими: директором М-13 Миколою Румянцевим і двома російськими бізнесменами, які, за словами прокурорів, торгували зламаною інформацією, Михайлом Ірзаком та Ігорем Сладковим.

З ними не вдалося зв’язатися для коментарів.

Адвокати Клюшина назвали справу політично вмотивованою і стверджували, що справжньою причиною його розшуку були його робота та контакти в російському уряді, який називає справу частиною полювання на росіян Вашингтоном.

Але в той час як виконувач обов’язків прокурора США Натаніель Менделл наголосив на "широких зв’язках" Клюшина з Кремлем, він сказав, що на початку дворічного розслідування влада не знала, "куди нас приведуть факти та розслідування".

Як повідомляли раніше "Коментарі", xерез мобільний додаток "Дія" вже є можливість оформити заявку, щоб отримати тисячу гривень за вакцинацію. Але різного роду шахраї не дрімають  і розсилають свої СМС-інформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини