Головна Новини Світ Росія Стала відома реакція Росії на втрату контролю над Суджею
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома реакція Росії на втрату контролю над Суджею

У Росії стверджують, що місто Суджа не перебуває під контролем українських військових

9 серпня 2024, 20:36 comments1161
Поділіться публікацією:

Місто Суджа Курської області, яке розташоване неподалік російсько-українського кордону, не знаходиться під контролем Збройних сил України, заявив мер міста Віталій Слащов.

Стала відома реакція Росії на втрату контролю над Суджею

Суджа

За його словами, у населеному пункті проводиться евакуація.

"Суджа наша", — сказав російський чиновник, відповідаючи на запитання пропагандистів про справжність фотографій військових ЗСУ на фоні магазину та однієї з організацій у місті.

При цьому відомо, що 9 серпня заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил Росії командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов повідомив, що ситуація на даний момент на Курському напрямку досить важка, але не критична.

Він заявив, що російські військові знищують супротивника, зачищаючи території Курської області. За словами командира "Ахмата", "робота йде повним ходом".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Суджа перебуває під контролем ЗСУ. Українські військові записали із цього населеного пункту відео. Вони повідомили, що ситуація у місті спокійна, будинки – цілі.

"Стратегічний об'єкт Газпрому в місті Суджа контролюється 99 механізованим батальйоном 61 окремої степової бригади", — повідомили військові.

Також портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ розпочали військову операцію у Курській області. Буквально одразу глава міста Суджа в Курській області Віталій Слащов заявив, що ситуація в населеному пункті залишається напруженою, відбувається евакуація місцевого населення. Водночас, в українських пабликах повідомляли, що Суджа під контролем ЗСУ. На тлі цих заяв керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський вже анонсував відкриття нового відділення в Суджі Курської області РФ, де відучора відбуваються бойові дії і, за повідомленням росіян, українські військові взяли під свій контроль низку населених пунктів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини