Головна Новини Світ Росія Скільки грошей у Путіна: квартири, автомобілі та готівка
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей у Путіна: квартири, автомобілі та готівка

У новій декларації стало відомо, скільки грошей має президент Росії Володимир Путін.

1 лютого 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії наближаються вибори, тому Володимир Путін відкрив останню версію декларацій про майно. У ній Путін намагається виглядати патріотом і скромним президентом, попри те, що неофіційні статки російського диктатора оцінюються в мільярди доларів.

Скільки грошей у Путіна: квартири, автомобілі та готівка

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Центральна виборча комісія РФ опублікувала інформацію про статки Путіна. У ній вказано, що російський президент за період з 2017 по 2022 рік заробив 67,5 млн рублів (близько 28 млн гривень). Ця включає зарплату Путіна, дохід від цінних паперів, відсотків у банках, військову та звичайну пенсію, а також гроші від продажу майна. У Путіна також є десять рахунків у банках, на яких знаходяться 54,4 млн рублів.

Одним з цікавих моментів декларації Путіна є його автомобілі, якими диктатор хоче показати свій патріотизм перед росіянами. У декларації Путін має лише російські автомобілі, при чому два з яких ще з радянських часів: ГАЗ М21, 1960 року випуску; ГАЗ М21, 1965 року випуску; "Нива", 2009 року випуску.

Крім того, президент Росії має, ще квартиру в Санкт-Петербурзі площею 77 квадратних метрів, гараж і причіп "Скіф". Однак у декларації вказана ще квартира у Москві на понад 150 квадратних метрів, яка перебуває у безстроковому користуванні.

Попри офіційну декларацію Путіна, економісти та аналітики вказують на значно більші статки президента Росії. Наприклад американський фінансист Білл Браудер вважає, що Путін змушує російських бізнесменів віддавати йому 50% своїх статків, інакше диктатор просто відбирає бізнес, як це сталось з Ходорковським. За підрахунками Браудера Путін володіє близько 200 млрд доларів.

Шведський економіст Андерс Ослунд вважає, що Путін є своєрідним мафіозі на чолі держави, який допомагає багатіти своїм друзям та сім’ї через державні контракти. Натомість Путін отримує відкати готівкою, або часткою у цих компаніях. За підрахунками Ослунда статки Володимира Путіна оцінюються у 100-130 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найбагатшу сім'ю світу та її статки.
Також "Коментарі" писали про декларацію заступника Офісу президента у якій вказана квартира за 73 млн гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 лютого 2024, 10:07

Поміняти Путін на самопроголошеного Зе Ассада вийде не гірше. Пройшов на брехні всю владу віддав друзям корупцію у кілька разів збільшив у порівнянні з попередниками. Ще й став коронованим спадковим фюрером на вічно. Виборів тепер не буде десятки років.


Новини