Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чи може Путін пожертвувати однією з ділянок фронту, заради захисту Курської області
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи може Путін пожертвувати однією з ділянок фронту, заради захисту Курської області

Російський наступ у Харківській області може зупинитися

10 серпня 2024, 08:35 comments4862
Поділіться публікацією:

Поки що російське військове командування покладається на існуючі підрозділи, розгорнуті в районі міжнародного кордону, та легкодоступні сили в тилу, більшість з яких укомплектовані призовниками та нерегулярними силами, щоб протистояти вторгненню України до Курської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Стало відомо, чи може Путін пожертвувати однією з ділянок фронту, заради захисту Курської області

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що зараз Росія не хоче перекидати сили зі сходу, щоб не дати Україні зірвати російський наступ на цій ділянці фронту.

На момент початку українського наступу в Курській області діяли російські призовники, прикордонники ФСБ та бійці чеченських підрозділів спецназу "Ахмат", які діють під командуванням Міноборони Росії. При цьому, як пишуть аналітики, російське військове командування незабаром перекинуло сили з оперативних резервів, додаткові підрозділи, укомплектовані призовниками, Спецназ (ГРУ), Сили спеціальних операцій (ССО), додатковий чеченський спецназ "Ахмат", що діє у складі МО Росії. й корпус армії Донецької народної республіки (АК ДНР) та колишніх співробітників групи Вагнера до Курської області для захисту від подальшого наступу України та відвоювання території.

"Можливо, російське військове командування в даний час перекидає в Курську область більш досвідчені та краще оснащені передові частини зі сходу або півдня України, але для прибуття таких частин у Курську область, швидше за все, буде потрібний додатковий час", — зазначають у ISW.

Проте один із російських військкорів 9 серпня стверджував, що в районі Рильська діють частини 44-го армійського корпусу Північного угруповання військ, що дозволяє припустити, що російське військове командування може перекидати частини, накопичені Північним угрупуванням військ для наступальної операції на півночі Харківської області.

"Затвердження цього воєнкору, якщо воно вірне, передбачає, що російське військове командування оцінює операцію України як більш значну. Значна передислокація елементів Північного угруповання військ у Курську область передбачає, що російське військове командування вирішило, що зрив наступальної операції на півночі Харківської області є необхідною жертвою для належного реагування на українське вторгнення, уникаючи при цьому передислокації з пріоритетніших ділянок лінії фронту", — зазначають у ISW.

При цьому аналітики наголошують, що більш масштабні передислокації російських військ із прифронтових районів, ймовірно, відбуватимуться повільніше, і більш боєздатні передові частини можуть почати прибувати до Курської області лише за кілька днів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна в рамках війни з Росією може оборонятися не лише на своїй території. Це передбачено міжнародним правом. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ Німеччини для видання "Politico".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини