Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чому Путін добивається «заморозки» війни: в чому його вигода
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Путін добивається «заморозки» війни: в чому його вигода

Заморозка війни вигідна у першу чергу Росії, відзначає політолог Павло Вернівський. За його словами, Путін бачить нерішучість заходу і це його надихає

16 травня 2024, 12:24
Поділіться публікацією:

Недавно в Нью-Йорк Таймс вийшла стаття про можливу заморозку війни в найближчі місяці. Як підкреслює політолог Павло Вернівський, заморозка це не закінчення війни, а зменшення її інтенсивності.

Стало відомо, чому Путін добивається «заморозки» війни: в чому його вигода

Володимир Путін

При цьому експерт відзначив, що заморозка відбувається лише тоді, коли жодну зі сторін не влаштовує ситуація на полі бою, але обидві сторони будуть виснажені для активних наступальних дій

Також, підкреслює експерт, ще одним фактором для заморозки може бути розуміння зі сторони Росії, що ситуація на полі бою змінюється не на її користь. І що ситуація станом на сьогодні краще, ніж ситуація може бути завтра, тому тимчасово треба припинити наступальні дії, додав Вернівський.

При цьому, за його словами, заморозка не виключає мирні переговори між сторонами, але вірогідність успішного їх закінчення дуже низька. Також, додає він, у разі успішного закінчення переговорів є висока вірогідність ескалації в майбутньому.

"Заморозка вигідна в першу чергу Росії. Тому що вони бачать нерішучість Заходу і розуміють, що навіть стані уповільненої перманентної війни Україну не приймуть в блок НАТО. Також, така війна ослаблюватиме Україну в довгостроковій перспективі. І додатково вони ставлять на зменшення підтримки України в довгостроковій перспективі",
- додав експерт.

Окрім того, Вернівський підкреслив, що у випадку Україні заморозка є лише тимчасовою паузою перед майбутньою ескалацією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу з’являється все більше чуток із приводу того, що війна в Україні буде заморожена за корейським сценарієм. При цьому, кремлівський диктатора Володимир Путін "сигналізує" про те, що РФ, буцімто, готова йти на переговори з Україною за умов, що Росія отримає гарантії безпеки. Втім, держсекретар Ентоні Блінкен підкреслив, що дії Путіна аж ніяк не свідчать про те, що він готовий йти на мирні переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини