Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чому РФ відмовляється від переговорів: до якого плану перейшов Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому РФ відмовляється від переговорів: до якого плану перейшов Путін

РФ відмовляється від переговорів, бо сподівається «упокорити» Україну і захопити її

4 вересня 2024, 11:48 comments1372
Поділіться публікацією:

Не зважаючи на поточну складність на фронті і руйнівну кампанію ударів ракет і БПЛА, що в сукупності тисне на сприйняття і свідомість співгромадян, РФ все одно не володіє мілітарним потенціалом, щоб виключно за рахунок цього підкорити Україну і нав'язати свою політичну волю, вважає старший аналітик "Повернись живим" Микола Бєлєсков.

Стало відомо, чому РФ відмовляється від переговорів: до якого плану перейшов Путін

Володимир Путін

За його словами, 500 тисяч в розпорядженні в РФ недостатньо, щоб знищити українське угруповання, охопити країну і тримати її в покорі. Як каже аналітик, масштаб і складність завдань неспівмірна із наявними можливостями як би наш противник не намагався переконати себе, нас і міжнародну аудиторію.

"Власне тому противник реалізує комплексну стратегію виснаження України — поєднанням воєнних (дії на фронті і удари в тил) і невоєнних інструментів (інформаційні кампанії) підірвати волю до подальшого спротиву. Саме на комплексну стратегію виснаження робить ставку Москва, відмовляючись від будь-яких переговорів. РФ хоче змусити працювати в іншому напрямку позитивну динаміку 2022 року — свої локальні успіхи на фронті разом із ударами по нашому тилу використовувати для підриву настроїв в тилу і серед наших партнерів створюючи основи для нових локальних успіхів на фронті", — заявив експерт.

За його словами, це робиться для того, щоб остаточно розмити два консенсуси — щодо того Україна має реалізовувати оборону так, щоб ворог втрачав засоби і сили швидше ніж відновлюється, щоб гарантувати стабільність врегулювання і що партнери мають допомагати Україні в рамках реалізації права на самооборону.

При тому що РФ (так само як і Україна), каже Бєлєсков, стикається із викликом підтримання відповідної інтенсивності війни — перш за все шляхом залучення додаткових сил без проведення нової масштабної мобілізації, яка означає нові соціальні і політичні виклики для країни.

"Як наслідок розуміючи план РФ і обмеження в яких противник змушений діяти Україна не зважаючи на увесь негатив і складність має можливість і цю теорію перемоги противника поставити під сумнів. Власне виклик для нас в тому, щоб негативну динаміку стабілізувати і змусити працювати в позитивний напрямок", — відзначив експерт.

За його словами, це вимагає як виконання домашнього завдання такого як якісніше комплектування, підготовка і застосування сил, так і подальше залучення потрібних ресурсів для оборонної операції по фронту і забезпечення функціонування тилу. Так це робити важче ніж в 2022 чи 2023, але це ну геть не завдання, які не можна вирішити, додав аналітик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, який цинічний план задумав Путін щодо підкорення України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини