Головна Новини Світ Росія Стало відомо, куди відвезли Навального із СІЗО
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, куди відвезли Навального із СІЗО

Російські ЗМІ пишуть, що Навального відвезли до виправної колонії

12 березня 2021, 20:24
Поділіться публікацією:

Російського опозиційного політика Олексія Навального сьогодні, 12 березня, відвезли з Кольчугинської в'язниці у Володимирській області, де він останні кілька тижнів перебував на карантині. Про це повідомив адвокат Навального. За словами правозахисника, куди відвезли опозиціонера — невідомо, передає Reuters.

Стало відомо, куди відвезли Навального із СІЗО

Олексій Навальний. Фото: AP Photo / Pavel Golovkin

Пізніше російські ЗМІ повідомили, що зараз Навальний знаходиться у виправній колонії, де йому належить відбувати покарання в вигляді двох з половиною років позбавлення волі. Водночас прес-секретар Федеральної служби виконання покарань заявила, що не може розкривати інформацію про місцезнаходження Навального через закони, що захищають особисту інформацію.

Прихильники Навального використовували російський хештег #ГдеНавальний / #WhereisNavalny, пишуть в Twitter, що цей крок був зроблений для того, щоб перешкодити адвокатам і сім'ї політика зв'язатися з ним.

44-річний Навальний, один з найвідоміших критиків російського президента Володимира Путіна, засуджений на 3,5 року позбавлення волі. Після вирахування домашнього арешту і часу, проведеного в СІЗО, йому доведеться відбути близько 2,5 років покарання. До вступу вироку в силу Навальний залишиться під вартою. Відповідне рішення виніс Симоновський суд Москви.

Він повернувся в Росію в січні з Німеччини, де лікувався після отруєння забороненим нервово-паралітичним речовиною. Кремль заперечує свою причетність до його хвороби.

Вадим Кобзєв, один з адвокатів Навального, сказав, що він відвідував Навального в Кольчугіно в четвер, але інший адвокат намагався зустрітися з ним в п'ятницю, але сказали, що його більше немає в тюрмі.

Нагадаємо, західні країни закликали звільнити Навального, а Сполучені Штати і Європейський Союз ввели санкції проти російських чиновників у цій справі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини