Стало відомо, скільки росіян підтримує ядерний удар по Україні

Кожен третій росіянин вважає, що застосування ядерної зброї Росії для удару по Україні може бути виправданим.

34% росіян назвали використання ядерної зброї Росії для удару по Україні виправданим у ході війни. За рік частка росіян, які підтримують ядерний удар по Україні збільшилась на 5%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування російської соціологічної служби "Левада-центр".

Згідно з даними "Левада-центру" 34% росіян виправдовують ядерний удар по Україні. З них 10% відповіли, що використання ядерної зброї у війні в Україні цілком виправдано, а ще 24% вказують варіант "скоріше може" бути завдано ядерного удару. У порівнянні з опитуваннями минулого року, кількість росіян, які підтримують застосування ядерної зброї збільшилась на 5%, у 2023 році показник становив 29%.

Проти застосування ядерної зброї виступають 52% громадян РФ. З них 31% вважають, що ядерний удар по Українці цілковито не виправданий, решта 21% - скоріше не виправданим.

Найбільше за російський ядерний удар по Україні виступають групи населення віком 25-39 років та старші за 55 років, кожна з яких на 35% підтримує застосування ядерної зброї. Найбільше не виправдовує застосування ядерної зброї молодь віком до 24 років – 63%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на ядерні погрози Путіна та зробили попередження для Росії.

Також "Коментарі" писали про російського генерала та депутата Держдуми РФ, який пригрозив ядерним ударом по одній з європейських країн. За його словами, Росія має використати ядерну зброю, щоб атакувати Нідерланди, а саме сховища запасів нафти та газу, які розміщені в країні та зберігають близько половини усіх запасів вуглеводнів ЄС.