Головна Новини Світ США Такого попередження Путіну ще не було: США відреагували на ядерні погрози РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого попередження Путіну ще не було: США відреагували на ядерні погрози РФ

США зробили російському диктатору Володимиру Путіну попередження щодо ядерного озброєння.

9 червня 2024, 13:30 comments4456
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США розглядає можливість розширити свій ядерний арсенал стратегічної зброї, заявив найвищий чиновник з контролю над озброєнням в Білому домі Пранай Вадді. Видання The New York Times назвало такі повідомлення від США "найбільш відвертим та публічним попередженням" Путіну.

Такого попередження Путіну ще не було: США відреагували на ядерні погрози РФ

Фахівець Білого дому щодо контролю над озброєнням Пранай Вадді. Фото з відкритих джерел

На щорічній зустрічі Асоціації контролю над озброєннями (ACA) Пранай Вадді заявив, що три країни активно нарощують свій ядерний потенціал. Найвищий чиновник з контролю над озброєннями в Білому домі назвав такі кроки "суттєвими та глибокими тріщинами" у світовій безпеці.

"Росія, КНР і Північна Корея розширюють і диверсифікують свої ядерні арсенали шаленою швидкістю, виявляючи незначний або зовсім не зацікавлений у контролі над озброєннями. Ці троє разом з Іраном дедалі активніше співпрацюють і координують один одного — таким чином, що це суперечить миру та стабільності, загрожує Сполученим Штатам, нашим союзникам і партнерам і загострює регіональну напругу", — сказав Вадді.

Як наслідок, Пранай Вадді заявив, що Сполучені Штати повинні модернізувати свій ядерний арсенал для стримування нових загроз і підтримки стабільності у світі.

"У нас не буде іншого вибору, крім як адаптувати нашу позицію та можливості для підтримки стримування та стабільності. Ми повинні переконати наших супротивників, що управління конкуренцією через контроль над озброєннями краще, ніж нестримна конкуренція", — сказав Вадді щодо загрози ядерного конфлікту.

Ці заяви кардинально відрізняються від тогорічних заяв США про ядерну зброю. Тоді радник з питань національної безпеки Джейк Салліван на зустрічі ACA заявив, що США не потрібно "розгортати все більш небезпечну ядерну зброю для стримування" або брати участь у перегонах озброєнь у стилі холодної війни.

Заяви Вадді прозвучали на фоні постійних ядерних погроз Дмитрія Медведєва, а також виходу Росії з договору СНО, який передбачав, що жодна країна не повинна мати понад 1550 ядерних боєголовок.

"Це було найбільш пряме публічне попередження з боку США. Ці слова також були попередженням для президента Росії Володимира Путіна про можливу реакцію США", — пояснює слова Вадді видання The New York Times.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Байден відреагував на російські погрози щодо дозволу Україні бити по РФ західною зброєю.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі з погрозами відповіли на можливість відправити в Україну іноземних інструкторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ihor

30 червня 2024, 18:04

Юдейці це путін рогозін гундяєв ?

Ігор

9 червня 2024, 12:53

Все більше розумово-розвинутих країнах з'являється розумних і впливових людей з країн третього світу. Можливо вірно роблять юдейці, які заради свого збагачення, знищують в Україні її націю? Замість терпіл-лузерів, які отримавши країну змогли тільки розікрасти її, навіть під ракетами не змінюються, а прагнуть зберегти старий звичний уклад життя часів бандерівського лахміття, в Україну приїдуть розумні індійці африканці араби азіати і, нарешті, тут почнеться розвиток. Слава зникаючим терпілам, замість яких в Україну прийдуть здібні!


Новини