Головна Новини Світ Росія Стало відомо, як насправді ставляться прості росіяни до війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як насправді ставляться прості росіяни до війни в Україні

Тільки 15% росіян абсолютно позитивно ставляться до війни Росії проти України, більшості просто байдуже

сьогодні, 11:40
Поділіться публікацією:

Переважна частина росіян не виявляє активного ставлення до війни проти України, про це в інтерв'ю для РБК-Україна сказав російський політичний аналітик Іван Преображенський.

Стало відомо, як насправді ставляться прості росіяни до війни в Україні

Росіяни

За словами Преображенського, основну підтримку війни в Росії надає близько 15-17% населення. Ця кількість змінюється залежно від ситуації на фронті. Противники війни складають близько 15%, проте частина з них виїхала за кордон, що тимчасово зменшило цю групу до 10%. Згодом їхня кількість зросла через мобілізацію та втрати серед російських військових.

"А потім відбулося розширення за рахунок тих, у кого знялися психологічні бар'єри, коли війна прийшла до них у будинок. Це можуть бути дружини мобілізованих або якісь родичі вбитих, мобілізованих або найманцями російської армії, які прийшли в Україну. Ті, хто бачать труни, що йдуть з війни", — зазначає політолог.

Противниками війни є здебільшого молодь, яка усвідомлює, що продовження конфлікту веде країну до ізоляції на зразок Північної Кореї. Також війну не підтримують деякі регіональні еліти, які будували свої кар'єри на корупційних схемах і вважали своє життя стабільним завдяки інвестиціям за кордоном.

Втім, каже Преображенський, більшість росіян, близько 70%, залишаються інертними. Вони не виступають активно ні за, ні проти війни, хоча і розуміють, що Росія розпочала агресію проти України.

"Для тих, хто ззовні ці росіяни підтримують війну, тому що не виступають проти. А на їхньому рівні, коли перед ними постає вибір, вони дуже часто роблять його на користь дрібного зла, аби не поставити себе під загрозу. "Це той самий умовний учитель, який почне читати курс "Розмов про важливе", — каже політолог.

Аналітик підкреслив, що хоча більшість росіян розуміють реальну ситуацію, вони не планують чинити опір на своєму рівні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ставлення росіян до Путіна погіршилося після початку операції ЗСУ в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини