Головна Новини Світ Росія Стеля цін на нафту діє: Росія заявила про скорочення обсягів видобутку нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стеля цін на нафту діє: Росія заявила про скорочення обсягів видобутку нафти

Країна-агресор має намір скоротити видобуток нафти вже на початку 2023 року

23 грудня 2022, 13:45 comments4612
Поділіться публікацією:

Росія може скоротити видобуток нафти на 500-700 тисяч барелів за добу у відповідь на обмеження країнами G7 цін на експорт російської нафти. Як заявив віце-прем'єр РФ Олександр Новак, країна-агресор має намір скоротити видобуток нафти вже на початку 2023 року. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Стеля цін на нафту діє: Росія заявила про скорочення обсягів видобутку нафти

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

"Ми готові частково скоротити видобуток на початку наступного року", — сказав Новак, додавши, що обсяги дорівнюють приблизно 5-6% від того, що видобуває зараз Росія.

Як йдеться у матеріалі, зараз є перші ознаки того, що встановлення стелі ціни на російську нафту, яке покликане обмежити нафтові доходи держави-агресора, може перешкоджати потокам. За перший повний тиждень після того, як обмеження набуло чинності 5 грудня разом із забороною ЄС на морський російський імпорт та обмеженнями на страхування, загальні обсяги відвантажень нафти з РФ впали на 54%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін впав в істерику: в ISW розповіли, яке рішення Заходу розлютило диктатора.

Також видання "Коментарі" повідомляло – мирні переговори між Україною та Росією можуть відбутися не раніше, ніж за кілька місяців. Про це пише The Wall Street Journal, аналізуючи дії сторін конфлікту, у тому числі нещодавні візити українського президента Зеленського до США, а екс-президента РФ, заступника голови Ради безпеки країни-агресора – Медведєва – до Китаю. Які перспективи переговорного процесу ? За яких умов будуть готові до нього Київ та Москва? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини