Головна Новини Світ Росія Стеля цін на нафту: ЗМІ дізналися, як Росія навчилася обходити санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Стеля цін на нафту: ЗМІ дізналися, як Росія навчилася обходити санкції

За інформацією FT, Росія обходить обмеження цін G7 на більшу частину своєї нафти.

25 вересня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Путінському режиму вдалося уникнути санкцій "Великої сімки" на більшу частину свого експорту нафти. Доходи Москви від сировини продовжують зростати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Financial Times".

Стеля цін на нафту: ЗМІ дізналися, як Росія навчилася обходити санкції

Російська нафта. Фото: Getty Images

Як стало відомо журналістам видання, стійке зростання цін на сиру нафту з липня до більш ніж 95 доларів за барель у поєднанні зі зниженням знижки на власну нафту призведе до того, що доходи Росії від нафти, швидше за все, 2023 року становитимуть як мінімум на 15 млрд доларів більше, ніж прогнозувалося за найоптимістичнішого варіанта.

Згідно з даними FT, в яких аналізується інформація про перевезення та страхування, у серпні практично 75% всього морського експорту російської нафти відбувалися без західної страховки, порівняно з приблизно 50% цієї весни.

Зростання означає, що Росія стає все більш майстерною в обході обмеження цін на нафту, встановленого країнами "Великої сімки", у 60 доларів за барель, що дозволяє їй продавати більше своєї нафти за цінами, близькими до цін міжнародного ринку, і завдає удару по спробам Заходу обмежити доходи Росії від продажу нафти, які становлять більшу частину бюджету Кремля після вторгнення в Україну.

Хоча російський нафтовий сектор, як і раніше, стикається з серйозними проблемами, включаючи заяви про нестачу внутрішнього ринку нафтопродуктів і загальне зниження обсягів експорту, цифри, як і раніше, дозволяють припустити, що до військового бюджету Володимира Путіна надходитиме більше доходів від нафти, підсумовує FT.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як вдарити санкціями по РФ ще сильніше — чому економіка агресора все ще на плаву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини