Суперечки Пригожина і Медведєва виходять в публічну площину

Двоє найвпливовіших людей з оточення Володимира Путіна не приховуючи амбіцій борються за вплив на вождя Кремля

Засновник приватної військової команди "Вагнер" Євген Пригожин прирівняв "прогнози" заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва на 2023 рік з "еротичними фантазіями", пишуть "Коментарі".

Серед прогнозів Медведєва: "створення Четвертого рейху на базі Німеччини", зростання цін на нафту, розпад Європейського Союзу та громадянську війну в США.

"Так, я ознайомився із "прогнозами" і не можу ніяк прокоментувати еротичні фантазії. Звісно, будь-яка фантазія має місце. Але мені здається, що брати Стругацькі в цьому краще за мене розбираються", - прокоментував "кухар Путіна" Євген Пригожин.

"Група Вагнера" дуже знадобилася на фронті в Україні, а сам її засновник почав втручатися в політику, відчувши свою збільшену значущість.

До того ж він примудрився посваритися з давніми друзями Володимира Путіна, ФСБ і адміністрацією президента Росії. Таким чином, налаштувавши проти себе російські еліти через свою політичну активність. Напружені відносини зі службою безпеки склалися через те, що ФСБ РФ зобов'язали допомагати у вербуванні ув'язнених для "групи Вагнера". "Відряджання озброєних в'язнів на війну в Україну з упором на бандитів і вбивць, а також з радикальними напуттями "вбивати", "катувати" і "хоч горло перерізати" — не той підхід, який влаштовує ФСБ", - пишуть російські ЗМІ. До того ж Пригожин, як самостійний гравець та ще й надто близький до президента і медійним ресурсом, викликає стурбованість адміністрації Кремля, оскільки вона не може контролювати ні його самого, ні його медіа.

Нагадаємо, Євгену Пригожину захоплення Бахмута на Донеччині необхідне для посилення своїх позицій у РФ і розширення впливу. А днями окупанти призначили нового командувача Західного військового округу. Людину "з орбіти" Шойгу-Герасимова змінили на представника від групи Суровікіна-Пригожина.
Як писали "Коментарі" раніше, - колишній президент Росії Дмитро Медведєв вирішив поділитися в соцмережах абсурдними прогнозами на наступний рік. Серед передбачень, які пише Медведєв є розпад ЄС, створення Четвертого Рейху, війна в США та захоплення України.