Головна Новини Світ Росія Світ відійшов на крок назад від прірви, куди Путін штовхав світ, - політик про становище Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ відійшов на крок назад від прірви, куди Путін штовхав світ, - політик про становище Росії

Порошенко вважає, що світ не піде на поступки Путіну, через загрозу вторгнення в Україну

11 грудня 2021, 20:31
Поділіться публікацією:

Під час передачі "Свобода слова Савіка Шустера" Петро Порошенко наголосив, що об'єднана позиція, яку зайняв Байден та європейські лідери, це добрий сигнал для України. Однак він додав, що в 2014 році теж ніхто не вірив, що Путін нападе, а він це зробив.

Світ відійшов на крок назад від прірви, куди Путін штовхав світ, - політик про становище Росії

Світ об'єднався проти Росії, фото з відкритих джерел

Втім, політик і п'ятий президент вважає, що загроза війни з Росією — це не лише проблема українців. Адже в світі тоді відбудеться зміна геополітичного устрою й руйнація демократичного порядку. В той же час політик наголосив, що Росія становить загрозу не лише для своїх сусідів, а удар через міграційну зброю отримали Литва, Латвія, Польща.

На думку Порошенка, Путін вдруге він намагався підняти температуру, стягуючи війська до кордону, бо вважає, що весняне протистояння він виграв. По-перше, російський лідер добивався зустрічі з Байденом, в результаті відбулася Женевська зустріч. По-друге, він прагне отримати сертифікацію газопроводу й думає, що сертифікують. Щодо інтеграції України до НАТО, Путін думає, що це поставлено на паузу.

Президент Росії думав, що зараз теж йому підуть назустріч й все, що він захоче, буде виконано. Однак так не сталося.

"Я вважаю блискучою поведінку Байдена на цих переговорах. Світ відійшов на крок назад від прірви, куди Путін штовхав світ. Не має права Росія силою змінювати кордони в повоєнній Європі. Не має права вето на рішення народу України щодо напрямку розвитку держави. Байден погодив запровадження "пекельних" санкцій з ключовими лідерами Європи. Це дуже добрий сигнал для України", — додав політик.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці висловилися за прямі переговори з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини