Головна Новини Світ Росія Таємні переговори щодо скасування санкцій з Росії: Лавров зробив нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємні переговори щодо скасування санкцій з Росії: Лавров зробив нову заяву

Росію пропозиції щодо послаблення санкцій досі не влаштовують

10 вересня 2023, 19:10 comments11688
Поділіться публікацією:

На прес-конференції G-20 в Індії очільник головного дипломатичного відомства РФ Сергій Лавров фактично підтвердив інформацію, що раніше з'явилася у ЗМІ. Мова йде про таємні переговори з ООН щодо частково зняття санкцій з РФ.

Таємні переговори щодо скасування санкцій з Росії: Лавров зробив нову заяву

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

Відомо, що раніше німецький Bild писав,  переговори, які веде генсек ООН Антоніу Гутерреш, в обмін на повернення РФ до "зернової угоди". Але повідомлення більше нагадувало "чутки" через відсутність офіційного підтвердження з боку ООН.

 Лавров у своїй заяві не повідомив, хто висунув таку пропозицію. Але його реакція показувала, що Росія зустріла ці пропозиції "прохолодно".

"Нам передали частину пропозицій, що російським компаніям з виробництва добрив будуть повернуті їхні заморожені активи, але при цьому цим компаніям як і раніше не будуть дозволяти проводити банківські операції. Тому які пропозиції не візьми — скрізь будуть такі півтони", — заявив обурений Лавров.

Також Лавров поскаржився, що Україна ці пропозиції відкидає.

"Офіційний представник українського МЗС прямо заявив, що Київ категорично проти того, щоб знижувати санкційний тиск на РФ в будь-якій формі, в тому числі в інтересах експорту наших добрив і продовольства. Так що судіть самі, хто тут які позиції займає: хто говорить правду, хто ... — не дуже", — заявив Сергій Лавров.

Також він повторив слова російського президента, який раніше в ультимативній формі наполягав, щоб були "виконані всі дії, необхідні для зняття будь-яких перепон експорту (добрив і зерна) з РФ". А потім нібито Москва Кремль "обіцяє" повернутися до  "зернової угоди".

Відомо, що раніше ЗМІ писали про таємні переговори ООН щодо повернення РФ до "зернової угоди". Зокрема, був опублікований електронний лист, де  Гутерреш запропонував державному банку РФ повернутися в систему SWIFT.

Зокрема, щоб обійти санкції генеральний секретар ООН пропонує використовувати спеціально створену дочірню компанію підсанкційного російського банку під назвою "RSHB Capital SA".

Також пропонує ООН застрахувати кораблі РФ від українських атак.

В Україні вкрай негативні відреагували на такі повідомлення ЗМІ та заявили, що пропозиції Гутерреша є "неймовірною образою" і "нагородою за агресивну поведінку РФ" з боку ООН.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про перші підсумки саміту G20 – що стало головним розчаруванням та успіхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини