Головна Новини Світ Росія Телефонна розмова Путіна і Макрона: які вимоги поставив президент Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Телефонна розмова Путіна і Макрона: які вимоги поставив президент Росії

Вимоги стосувалися організації термінових переговорів Росії з країнами Заходу

14 грудня 2021, 18:21
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін заявив своєму французькому колезі Еммануелю Макрону під час телефонної розмови у вівторок, 14 грудня, що Москва хоче негайних переговорів із західними країнами, щоб запобігти розширенню НАТО далі на схід. Таку заяву зробив Кремль. Про це повідомляє Reuters.

Телефонна розмова Путіна і Макрона: які вимоги поставив президент Росії

Президент Росії Володимир Путін розмовляє зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном - Reuters

"Президент Росії наголосив на важливості негайного початку міжнародних переговорів для вироблення юридично закріплених гарантій, які б запобігли подальшому розширенню НАТО на схід та розгортанню зброї в сусідніх державах, насамперед в Україні, які загрожують Росії", – йдеться в заяві Кремля.

Подібну вимогу Путін висунув під час віртуальних переговорів з президентом США Джо Байденом минулого тижня та під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном у понеділок, 13 грудня.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Зеленський вважає, що аргументи Байдена не вплинули на Путіна. Скупченням військ біля українського кордону Москва просто влаштовує шантаж України та Заходу, а переговори президента Байдена та президента Путіна поки що не призвели до того, що загроза поблизу українського кордону зникла. 

Володимир Зеленський вважає, що російський президент Путін дав команду — стягнути війська до українського кордону, щоб підвищувати ставки на переговорах, влаштовуючи шантаж не так України, як колективного Заходу. Президент вважає, якщо кількість російських військовослужбовців біля українського кордону продовжить збільшуватися, то тоді можна буде говорити, що у Кремлі вирішили посилити шантаж, а, можливо, й зовсім ухвалили рішення розпочати наступ на Україну чи навіть на весь регіон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини