Головна Новини Світ Росія Тендітна фон дер Ляєн викликала переполох серед росіян: чим їх налякала
commentss НОВИНИ Всі новини

Тендітна фон дер Ляєн викликала переполох серед росіян: чим їх налякала

Росіяни бояться, що фон дер Ляєн створить власні спецслужби

18 липня 2024, 18:14 comments2636
Поділіться публікацією:

Виконувач обов'язків постпреду Росії при ЄС Кирило Логвінов заявив, що переобрана головою Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, оголошуючи про плани створити європейський оборонний союз, націлена на перехоплення Єврокомісією в урядів європейських держав контролю за їх військово-промисловим комплексом.

Тендітна фон дер Ляєн викликала переполох серед росіян: чим їх налякала

Урсула фон дер Ляєн

На його думку, голова Єврокомісії зробила крок до створення власної спецслужби Євросоюзу, яка займеться "захистом демократії" і буде підпорядкована Брюсселю.

До цього речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що бажання голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн надати Євросоюзу військове забарвлення шляхом створення оборонного союзу суперечить напрямку ЄС.

За його словами, це нібито підтверджує загальний настрій європейських держав на мілітаризацію, а також на конфронтацію та опору на конфронтаційні методи в рамках зовнішньої політики Євросоюзу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Урсула фон дер Ляєн у своїй передвиборчій програмі вказала, що наступні п'ять років обіцяє зосередитись на створенні спільного оборонного союзу ЄС. Це передбачає, зокрема, підтримку та координацію зусиль щодо зміцнення оборонно-промислової бази, інновацій та єдиного ринку.

Вона також підтвердила плани щодо створення у Єврокомісії посади єврокомісара з питань оборони. Крім того, фон дер Ляєн хоче змінити правила державних закупівель, щоб надати перевагу "європейським продуктам у державних закупівлях для певних стратегічних секторів".

Також фон дер Ляєн розповіла, хто в Європі підіграє Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини