Головна Новини Світ Росія Тепер безпілотників буде ще більше: Шойгу натякнув на нові удари по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер безпілотників буде ще більше: Шойгу натякнув на нові удари по Україні

Глава Міноборони РФ Шойгу заявляє, що РФ виходить на серійне виробництво безпілотників усіх типів

9 січня 2024, 12:47 comments7920
Поділіться публікацією:

Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу запевняє, що російський військово-промисловий комплекс сформує серійну лінійку всіх типів безпілотників – від надмалих до важких ударних. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новости", цитуючи слова Сергія Шойгу на тематичній селекторній нараді з керівним складом ЗС РФ.

Тепер безпілотників буде ще більше: Шойгу натякнув на нові удари по Україні

Сергій Шойгу. Фото: з відкритих джерел

"Нарощуватимемо поставки найбільш затребуваних зразків (БПЛА — ред.). Зокрема, формуватимемо серійну лінійку безпілотних літальних апаратів — від надмалих до важких ударних", — заявив міністр оборони країни-агресора.

Варто зазначити, що у квітні 2023 року російські ЗМІ повідомляли про плани запустити серійне виробництво важких ударно-розвідувальних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) "Мисливець". Виробництво цього безпілотника, про випробування якого Росія оголошувала ще 4 роки тому, нібито розпочнеться через два роки у Новосибірську. У липні 2023 року російська компанія "Робоавіа" оголосила про будівництво другого заводу з виробництва БПЛА, який зведуть у Ростовській області, а перший уже нібито працює в окупованому Криму – у Сімферополі. У серпні 2023 року глава Кремля Володимир Путін доручив держкорпорації "Ростех" наростити виробництво безпілотників "Куб" та "Ланцет".

Читайте також на порталі "Коментарі" — другий тиждень нового року розпочався з чергової масованої ракетної атаки, яку Росія здійснила проти України. Ситуація безпосередньо на фронті залишається дуже складною. Агресор тисне практично на всіх напрямках. Президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ потрібні системи протиповітряної оборони, щоб позбавити ворога можливості контролювати небо та завдавати ударів з повітря за українськими позиціями та містами. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" ситуацію в російсько-українській війні та навколо неї на даний момент і на найближчу перспективу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини