Головна Новини Світ Росія Тепер ніщо не може стримати Росію: що дало надзвичайну впевненість Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер ніщо не може стримати Росію: що дало надзвичайну впевненість Кремлю

Після успішного візиту Путіна до Монголії у Кремлі не приховують радість

5 вересня 2024, 08:40 comments8262
Поділіться публікацією:

Після того, як російський диктатор Володимир Путін уникнув арешту у Монголії, Кремль каже, що ніхто не може стримати Росію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише CNBS.

Тепер ніщо не може стримати Росію: що дало надзвичайну впевненість Кремлю

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що в середу з боку Кремля був "легший запах самовдоволення" після того, як поїздка Путіна до Монголії на початку тижня пройшла без проблем — незважаючи на те, що "на візиті висів ордер на арешт Міжнародного кримінального суду".

"Путіна зустріли на червоній доріжці, він зустрівся зі своїм монгольським колегою та обговорив торгові зв'язки та двосторонні відносини з країною, яка, як він знає, потребує її інвестицій і не протистоїть її вторгненню в Україну", — йдеться у статті.

Видання наголошує, що реальним бонусом для РФ стало те, що її лідера при цьому не затримали, тоді як Монголія як член Міжнародного кримінального суду (МКС) мала обов'язок заарештувати Путіна. Після цього Кремль заявив, що такі установи, як МКС, не можуть обмежити Росію у її відносинах із "світовою більшістю".

"Вся ця історія з МКС не може і не буде обмеженням у розвитку відносин Росії з державами-партнерами, які зацікавлені у розвитку двосторонніх відносин та міжнародних контактах. Глобальна більшість має набагато ширше бачення перспектив міжнародного співробітництва, ніж мигалки МКС", — заявив прес -секретар Кремля Дмитро Пєсков.

У свою чергу Макс Гесс, співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики, сказав, що ця поїздка була скоріше символічним успіхом для Росії, ніж стратегічним чи тактичним, проте досі немає офіційного оголошення про великі економічні проекти, що впливають на Монголію, такі як Газопровід. Сила Сибіру 2".

"Візит Володимира Путіна до Монголії є ключовим кроком у спробах Путіна кинути виклик міжнародному порядку", — наголосив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Монголія проігнорувала ордер МКС на арешт Путіна: чи це не стане небезпечним прецедентом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини