Головна Новини Світ Росія Тіло Навального вкрите синцями: у ЗМІ розповіли нові подробиці про причину смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Тіло Навального вкрите синцями: у ЗМІ розповіли нові подробиці про причину смерті

Російське видання наголошує на відомих з відкритих джерел ознаках застосування "Новачка"

18 лютого 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Тіло представника  російської  опозиції  Олексія Навального  перебуває в окружній клінічній лікарні міста Салехарда. Але, офіційно це не розголошують, бо розтин ще не  відбувся.

Тіло Навального вкрите синцями: у ЗМІ розповіли нові подробиці про причину смерті

Навальний помер у в'язниці (фото з відкритих джерел)

На тілі Навального виявлені синці, отримані ним, коли був живий, повідомляє  "Новая газета. Европа", посилаючись на  медика швидкої допомоги Салехарда, що просить не оприлюднювати його імені.

"Як співробітник швидкої з чималим стажем, можу сказати, що такі пошкодження, як описували їх ті, хто бачив, з'являються від судом. Людина б'ється в конвульсіях, її намагаються втримати, адже судоми бувають дуже сильними, от синці й з'являються. А ще казали, що на грудях у нього теж синець є. Але такий, що виникає у зв'язку з непрямим масажем серця", — розповів медик.

Видання також робить   наголос на  оприлюднених  у відкритих джерелах  ознаках застосування "Новачка". Після отруєння  опозиціонера  2020 року реаніматолог Михайло Фремдерман перерахував  для  "Бі-Бі-Сі" симптоми, коли застосовують до людини бойову отруйну  речовину "Новачок".

"Подібні речовини підвищують у тілі вміст ацетилхоліну, одного з основних медіаторів у організмі. Він, своєю чергою, починає сильно діяти на мускулатуру, дихання, на м'язовий тонус, тиск, роботу серця. Порушується регуляція роботи внутрішніх органів та нервово-м'язової системи. Людина непритомніє, у неї можуть бути судоми, конвульсії, швидко розвивається кома. Деякі види можна завдати навіть шкірі і людина отримує важке отруєння", -  написано в публікації  видання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як вбивство Навального вплинуло на Мюнхенську конференціюНа тлі смерті у російській тюрмі опозиціонера Олексія Навального на Мюнхенській безпековій конференції, де виступав президент України Володимир Зеленський, практично відсутні голоси спікерів, які виступають за примирення або перезавантаження у війні Росії проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини