Головна Новини Світ Росія У Бєлгородській області злякалися "активності ЗСУ": яке рішення ухвалили
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бєлгородській області злякалися "активності ЗСУ": яке рішення ухвалили

У прикордонному районі Бєлгородської області переміщують населення через "активність ЗСУ"

12 серпня 2024, 10:12
Поділіться публікацією:

Адміністрація Бєлгородської області РФ оголосила про "переміщення" мешканців Краснояружського району через активність ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

У Бєлгородській області злякалися "активності ЗСУ": яке рішення ухвалили

В'ячеслав Гладков. Фото з відкритих джерел

"У нас тривожний ранок", — написав губернатор.

За його даними, на кордоні Краснояружського району зафіксовано активність ЗСУ.

"Щоб убезпечити життя та здоров'я нашого населення, ми починаємо переміщення людей, які живуть у Краснояружському районі, у безпечніші місця", — заявив Гладков.

Зазначимо, Росія визнала, що українські війська просунулися вглиб її території щонайменше на 30 км. Це стало найглибшим та найзначнішим просуванням України з часу контрнаступу восени 2022 року. Про це пише "BBC".                                          

Видання зазначає, що Міністерство оборони Росії повідомило, що його сили вступили в бій з українськими військами в районі селищ Толпіно та Общій Колодєц.

Журналісти зазначають, що російське оборонне відомство заявило, що його війська "зірвали спроби мобільних груп противника із бронетехнікою прорватися вглиб російської території". У той же час росіяни визнали, що війська Києва мають значний поступ. Толпіно та Общій Колодєц знаходяться приблизно за 25 і 30 км від російсько-українського кордону. Кадри, опубліковані в мережі та підтверджені ВВС, також показали бої біля села Левшинка, приблизно за 25 км від кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — бої в Суджі: в Міноборони РФ вперше визнали, що стримати сторону, що настала, не змогли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини