Головна Новини Світ Росія У Білому домі розповіли за рахунок чого ще тримається російська економіка – решту Путін знищив
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі розповіли за рахунок чого ще тримається російська економіка – решту Путін знищив

У США вважають, що головний ресурс, який залишився у Путіна, - це нафта

2 листопада 2022, 09:08 comments1045
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну призвело до того, що російська економіка опинилася на межі виживання. Вона практично зруйнована. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву спеціального координатора президента США з міжнародних енергетичних питань Амоса Хохштейна, яке наводить CNBC.

У Білому домі розповіли за рахунок чого ще тримається російська економіка – решту Путін знищив

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Експерт вважає, що нафта – це єдине, за рахунок чого ще вдається хоч якось підтримувати російську економіку. Всі інші галузі у повному занепаді. Росія сьогодні може отримувати лише те, що видобуває з-під землі.

За словами Амоса Хохштейна, російський газ більше не є головним ресурсом для надходження коштів до бюджету. Путін розуміє, що не зможе продавати газ до Європи у таких обсягах, які були до повномасштабного вторгнення до України. Інша справа – нафта, яка також користується попитом і за рахунок продажу якої Путіну вдається продовжувати фінансувати війну проти України.

Варто зазначити, що Росія прискорила завантаження танкерів напередодні нафтового ембарго ЄС, намагаючись встигнути продати якнайбільше "чорне золото". Після відмови Європи від російської нафти обсяги продажів у Росії не сильно знизяться. Але доходи впадуть суттєво, тому що європейці дуже добре платили за російську нафту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ООН не бачить підстав вважати, що атака на Чорноморський флот Росії порушила умови зернової угоди, які вирішили зірвати росіяни. Про це заявив заступник генсека організації з гуманітарних питань Мартін Гріффітс. Туреччина також заявила, що угода – чинна. У свою чергу, російський диктатор Путін заявив, що операцію призупинено нібито через удари по кораблях країни-агресора у Севастополі. Як події можуть розвиватись далі? Чи може Анкара вдатися до загострення з Москвою? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини