Головна Новини Світ Росія У британській розвідці назвали головну причину, чому Путін наважився на мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці назвали головну причину, чому Путін наважився на мобілізацію

У Міноборони Британії вважають, що навіть ця обмежена мобілізація, швидше за все, буде вкрай непопулярною серед частини населення Росії

22 вересня 2022, 10:00 comments2940
Поділіться публікацією:

Росія вичерпала запас добровольців, які готові вирушити на війну в Україну. У Кремлі до останнього намагалися відкладати рішення про часткову мобілізацію, але тепер питання живої сили на війні проти України стало особливо гостро. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті британської розвідки у Twitter.

У британській розвідці назвали головну причину, чому Путін наважився на мобілізацію

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

При цьому в Міноборони Великобританії зазначають, що незважаючи на велику географію Росії, Путін йде на дуже великий, насамперед, політичний ризик. До того ж, перешкоджати виконанню плану з набору резервістів будуть логістичні та адміністративні труднощі.

У Британії вважають, що навіть якщо якимось неймовірним чином Росії вдасться зібрати 300 тисяч осіб, то навряд чи Москві вдасться за кілька місяців їх повністю підготувати до бойових дій. До того ж, певна частина російського населення сприйме в багнети рішення Путіна про мобілізацію, що може обернутися для російського керівництва поганими політичними наслідками.

Нагадаємо, своє рішення про часткову мобілізацію в Росії президент РФ Путін оголосив 21 вересня. Про що говорять метання російської влади із псевдореферендумами на тимчасово окупованих територіях України? На що ще може піти Кремль у ході мобілізації – і до чого це призведе? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — продовольча безпека у світі: чому для України важлива ця тема – чого досягає Росія.

Також видання "Коментарі" повідомляло – навіщо Росії терміново знадобились "референдуми" в Україні – чого злякалися окупанти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей Медведев

22 вересня 2022, 10:01

Основная цель выступления Путина о "референдумах" и мобилизации - так напугать общественность и лидеров Запада перспективой ядерного апокалипсиса, чтобы они прекратили (или уменьшили) военно-политическую помощь Украине и начали принуждать её к переговорам с агрессором. Сможет ли Запад не испугаться и понять, что угрозы Путина (цитирую): "это - не блеф" - на самом деле блеф в квадрате!? Просто обезумевший маньяк делает отчаянную попытку спасти свою шкуру. Будем надеяться, что лидеры Запада понимают это.


Новини