Головна Новини Світ Росія У Держдумі назвали дві причини виведення російських «миротворців» із Нагірного Карабаху
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі назвали дві причини виведення російських «миротворців» із Нагірного Карабаху

Як заявив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін, Росія вирішила вивести «миротворців» із Нагірного Карабаху з двох причин. Одна з них полягає в тому, що більше у миротворцях немає потреби

17 квітня 2024, 15:09 comments1102
Поділіться публікацією:

Потреба перебування в Нагірному Карабаху російських "миротворців" "рівна нулю", оскільки на його території не залишилося вірмен, заявив Костянтин Затулін.

У Держдумі назвали дві причини виведення російських «миротворців» із Нагірного Карабаху

Костянтин Затулін

За його словами, виведення російських "миротворців" з території Карабаху зумовлено двома обставинами і носить цілком природний характер у умовах, які склалися.

"Перша обставина — це той факт, що уряд Вірменії визнав Карабах частиною Азербайджану, і з того моменту все, що відбувається на території Карабаху, стало темою обговорення між Росією та Азербайджаном, без Вірменії. Друге — той факт, що 2023 року Азербайджан розпочав другу хвилю наступу і захопив Нагірний Карабах, а вірменське населення поголовно пішло з його території, його просто не залишилося. Відповідно, через це потреба у знаходженні там російських миротворців почала наближатися до нуля",
— сказав він.

Затулін підкреслив, що Азербайджан планує "зводити нанівець сліди перебування вірмен" в республіці, тому перебування там російських миротворців стало б приводом для конфлікту для обох сторін.

За його словами, можна було б чіплятися за перспективи повернення якоїсь частини вірменського населення в Нагірний Карабах, можна було б відстоювати ідею, що миротворці знаходяться там для того, щоб гарантувати збереження вірменської власності, культурних історичних пам'яток, у тому числі пам'яток всесвітньо- історичного значення.

"Але в цьому випадку це повністю залежало б від доброї волі самого Азербайджану, його бажання продемонструвати свою відкритість у цьому питанні та його бажання, щоби там були свідки того, що він далі збирається робити на території Карабаху. Зважаючи на все, він збирається перетравлювати цю територію і поступово зводити нанівець сліди перебування вірмен у Нагірному Карабаху. У цій ситуації російські миротворці ставали приводом для конфліктів: якби вони почали протестувати проти цього, це створювало б проблеми у відносинах між Росією та Азербайджаном",
— заявив Затулін.

За словами депутата країни-агресора, причин для початку нової війни у Нагірному Карабаху після виведення миротворців немає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ розпочала виведення своїх "миротворців" із Нагірного Карабаху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

17 квітня 2024, 15:03

дали пендаля,и послали нахрен..если говорить нормальным языком..


Новини