У Держдумі оцінили нового генсека НАТО та його перші заяви про Україну

У Держдумі назвали Рютте прагматиком, який схильний до компромісів

У Держдумі оцінили нового генсека НАТО Марка Рютте, який 1 жовтня вступив на посаду. Зокрема, голова комітету Державної думи країни-агресора Росії з міжнародних справ Леонід Слуцький сумнівається, що новий генсек зможе знизити "градус ескалації".

"Чи зменшить кадрове рокіровка агресивність блоку? Спойлер: ні", - заявив Слуцький.

При цьому він зазначив, що нового генсека називають прагматиком, здатним до компромісів. Але, каже Слуцький, нібито від його особистих рис мало що залежить.

"І перші заяви не залишають сумнівів у тому, що курс на загальну ескалацію та забезпечення домінування країн "золотого мільярда" буде продовжуватися", - заявив депутат Держдуми країни-агресора.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, колишній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте 1 жовтня став новим генеральним секретарем НАТО, прийнявши естафету від Єнса Столтенберга, який керував Альянсом 10 років. Марк Рютте обіймав посаду прем'єр-міністра Нідерландів з 2010 по 2023 рік, став одним із найдовго працюючих прем'єрів в історії країни. Він відомий своїм помірним підходом до управління, прагненням до компромісу та прагматичності у зовнішній політиці. Рютте у Нідерландах очолював ліберальну політичну силу "Народна партія за свободу та демократію".

Також "Коментарі" розповідали , що у Кремлі відреагували на вступ на посаду генсека НАТО Марка Рютте. Зокрема, як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, у Росії не очікують, що політика Альянсу якось зміниться з приходом нового генсека. При цьому він додав, що політика Нідерландів стала непримиренною.