Головна Новини Світ Росія У Держдумі сказали, чи вдарять по Україні ядеркою через події в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі сказали, чи вдарять по Україні ядеркою через події в Курській області

У Держдумі РФ виключили можливість застосування тактичної ядерної зброї у зв'язку з подіями у Курській області

13 серпня 2024, 12:29 comments2847
Поділіться публікацією:

Член комітету Держдуми з оборони Віктор Соболєв виключив можливість ядерного удару по території України у відповідь на дії ЗСУ у Курській області. Зокрема, у розмові з радіостанцією "Говорить Москва" він наголосив, що по "військовій інфраструктурі" України завдаються удари високоточною зброєю, і цього достатньо.

У Держдумі сказали, чи вдарять по Україні ядеркою через події в Курській області

Ядерна зброя РФ

За його словами, головне завдання для ЗС РФ – "викинути бойовиків", які вторглися до Курської області. Крім того, є необхідність "відсунути цей кордон", щоб БПЛА, артилерійські снаряди, міни та інші види озброєнь не діставали до російських рубежів, зазначив депутат.

"Жодної ядерної зброї ніхто застосовувати не буде. По інфраструктурі українців і так завдаються удари боєприпасами високої точності та великої дальності. Удар центром Києва на сьогоднішньому етапі виключений. У нас формуються резерви, нові частини, йде набір контрактників", — заявив Соболєв.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія неодноразово шантажувала Захід застосуванням тактичної ядерної зброї, якщо Київ та її союзники переходитимуть "червоні лінії". Втім, експерти вважали , що Україна перейшла такі лінії не менше 30 разів і це ні до чого не призвело. Саме тому, аналітики почали сумніватися в тому, що Росія має ядерний арсенал у робочому стані.

Аналітики наголосили, що старіння ядерного арсеналу Росії викликає підозри, що всі загрози можуть бути просто блефом. Як приклад він і згадують випадок із радянським лідером Микитою Хрущовим, який погрожував ударом по США, хоча на той момент у СРСР було лише дві ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини