Головна Новини Світ Росія У Держдумі сказали, навіщо вдарили по Україні дронами та ракетами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі сказали, навіщо вдарили по Україні дронами та ракетами

У Росії кажуть, що вони помстилися за «вторгнення» до Курської області

26 серпня 2024, 12:48 comments8138
Поділіться публікацією:

У Росії відреагували на масований ракетно-дроновий удар по території України, який стався 26 серпня. Зокрема, перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов заявив, що масований удар ЗС РФ по території України пов'язаний, зокрема, з вторгненням ЗСУ до Курської області. Крім того, він також пов'язав дії російських військових із метою виконання завдань "спецоперації".

У Держдумі сказали, навіщо вдарили по Україні дронами та ракетами

Ракетний удар

"Йде "СВО". Щоб виконати завдання, поставлені верховним головнокомандувачем, визначаються пріоритетні цілі, зокрема, для завдання ракетних ударів, вогневої поразки", — заявив Красов.

Він підкреслив, що удари було завдано у зв'язку з прийнятими рішеннями щодо виконання низки завдань. Йдеться і про те, що відбувається в Курській області, оскільки події в регіоні в РФ вважають прямим актом військової агресії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 26 серпня терористична Росія завдала масованого ракетно-дронового удару по території України. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, головною метою російських ударів стала енергетична інфраструктура України. Він розповів, що від масованої атаки Росії постраждали 15 областей. Російська армія провела комбіновану атаку з використанням безпілотників, крилатих та гіперзвукових ракет, у тому числі "Кинжал". За словами Шмигаля, основною метою російської атаки стала українська енергетика.

Водночас, експерти зазначають, що РФ провела нетиповий "удар відплати", оскільки він припав не за "центрами прийняття рішень", а за об'єктами енергетики. Саме тому, на його думку, під керівництвом міністра оборони РФ Білоусова армія агресора намагатиметься за будь-яку ціну зруйнувати нашу енергетику, спровокувати гуманітарну катастрофу та поставити Україну на коліна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини