Головна Новини Світ Росія У другому за величиною банку Росії відреагували на можливе відключення від SWIFT
commentss НОВИНИ Всі новини

У другому за величиною банку Росії відреагували на можливе відключення від SWIFT

У Росії назвали дуже ризикованим кроком можливе рішення Заходу – відключити російську фінансову систему від SWIFT

20 грудня 2021, 07:27 comments1801
Поділіться публікацією:

Глава другого за величиною російського банку ВТБ Андрій Костін прокоментував можливість відключення РФ від платіжної системи SWIFT, якщо у Москві ухвалять рішення розпочати новий виток агресії проти України. Костін назвав такий сценарій малоймовірним. При цьому банкір заявив, що навіть у тому випадку, якщо Кремль опиниться у фінансовій ізоляції, то російська фінансова система це переживе. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на російське агентство "ТАРС".

У другому за величиною банку Росії відреагували на можливе відключення від SWIFT

Андрій Костін. Фото з відкритих джерел

Керівник ВТБ називає відключення РФ від платіжної системи SWIFT дуже різким кроком колективного Заходу.

Андрій Костін не поділяє думки тих фінансових аналітиків, які прогнозують крах російської фінансової системи після відключення від SWIFT. Костін вважає, що російські банки встоять у будь-якому разі. При цьому банкір називає таке рішення Заходу, якщо його буде прийнято, дуже недружнім по відношенню до Росії.

До системи SWIFT підключені всі фінустанови світу. Саме за цією системою проводять усі міжнародні платежі. Фактично, ті країни, які виявляються відключеними від SWIFT, опиняються у фінансовій ізоляції, насамперед це б'є по бізнесу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – найбільші банки Росії Сбєрбанк та ВТБ втратили на двох майже 25% у вартості після того, як відбувся діалог президента США Байдена та президента Росії Путіна, під час якого перший фактично виставив російському лідеру ультиматум про неприпустимість вторгнення в Україну. У ЄС та США головною протидією проти Москви у разі її агресії проти Києва називають саме відключення РФ від системи SWIFT.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини