Головна Новини Світ Росія У Госдумі РФ висловилися щодо "української російської мови"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Госдумі РФ висловилися щодо "української російської мови"

Російський депутат вважає, що нинішній захист російської мови в Україні є «реверансом у бік РФ»

5 квітня 2021, 18:04
Поділіться публікацією:

Російськомовне середовище в Україні повинно продовжувати розвиток. При цьому, на думку одного із депутатів Госдуми РФ Руслана Бальбека, чинний глава української держави Володимир Зеленський веде досить агресивну політику щодо російської мови. Точку зору політика повідомляє видання "Газета.ру", посилаючись на "РИА Новости".

У Госдумі РФ висловилися щодо "української російської мови"

Руслан Бальбек вважає, що в Україні переслідують російськомовних. Фото із відкритих джерел

Бальбек, який працює в комітеті зі справам національностей, вважає, що захист російської мови в Україні є "реверансом" в бік РФ. Подібні заяви депутата Держдуми з'явилися в Мережі, як реакція на слова прес-секретаря Зеленського Юлії Мендель. Нагадаємо, днями в ефірі українського телеканалу "Дом" Мендель піддала жорсткій критиці мовний закон і підтримала спілкування "українською російською мовою".

За словами Руслана Бальбека, подібні слова лише підтверджують впевненість російських політиків в тому, що в Україні переслідують російську мову. Більш того: депутат вважає це причиною початку військового конфлікту на Донбасі — "громадянського", за його словами.

При цьому Бальбек критикує виступ Мендель, називаючи її слова про "українську російську" всього лише "набором слів". Як варіант, політик припускає, що прес-секретарю президента захотілося висловити особисту думку, але вона злякалася звільнення. Володимира Зеленського Руслан Бальбек не бачить в ролі захисника російської мови, стверджуючи, що для українського президента "будь-яка російська" не знаходиться в пошані.

Нагадаємо, що недавно на мовну тему висловився і керівник МВС України Арсен Аваков. Чиновник вважає, що Україні слід вести власну проукраїнську пропаганду, використовуючи для цього в тому числі і російську мову.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вперше за історію існування НАТО офіційні акаунти об'єднання опублікували інформацію українською мовою. Про що розповіли представники Альянсу, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація про те, який спосіб врегулювання мовного питання в Україні пропонує одна з депутатів "Слуги народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини