Головна Новини Світ Росія У ISW оцінили шанси збройного заколоту Пригожина в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У ISW оцінили шанси збройного заколоту Пригожина в РФ

Американські аналітики не вірять, що ватажок "Вагнера" досягне успіху

24 червня 2023, 07:45 comments3910
Поділіться публікацією:

Ватажок російської приватної військової компанії "Вагнер", якого називають "кухарем" диктатора Володимира Путіна, — Євген Пригожин, схоже зважився на збройний заколот, щоб домогтися зміни керівництва Міноборони РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У ISW оцінили шанси збройного заколоту Пригожина в РФ

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

При цьому в ISW не вірять у успіх витівки Пригожина.

"…Пригожин, схоже, почав озброєний заколот 23 червня, щоб викликати зміну керівництва в Міністерстві оборони Росії, що навряд чи увінчається успіхом", — йдеться у звіті.

Зазначимо, все почалося тим, що керівник "вагнерівців" поширив відео зі пов'язаного з ВЧК каналу Telegram від 23 червня, в якому, як повідомляється, показано наслідки ракетного удару по тиловому табору його найманців.

Пригожин звинуватив Міноборони РФ у завданні цього удару. При цьому ISW не можуть самостійно перевірити достовірність відео. Експерти припускають, що воно, можливо, було створено з інформаційною метою.

Потім Пригожин використав відео, щоб виправдати свою найвідвертішу риторичну ескалацію проти Міноборони РФ на сьогоднішній день та заклик до дій проти відомства.

Пригожин стверджував, що "Рада вагнерівських командирів" прийняла рішення зупинити "зло, принесене військовим керівництвом", яке нехтує та губить життя десятків тисяч російських солдатів, маючи на увазі живу силу окупаційних військ в Україні.

Також "кухар Путіна" закликав росіян не чинити опір, зберігати спокій, залишатися у своїх будинках і попередив, що його найманці "розберуться" з тими, хто знищив російських солдатів. А потім пообіцяв повернутись на фронт в Україну.

Пригожин також звинуватив міністра оборони РФ Сергія Шойгу в особистому плануванні операції зі знищення "вагнерівців", і заявив, що 25 тисяч його найманців готові діяти. Пізніше він опублікував аудіообіг, у якому уточнив свої попередні висловлювання і заявив, що жодного "перевороту" немає, а є "марш за справедливість".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ватажок ПВК поділився подробицями: "Шойгу використав артилеристів та пілотів гелікоптерів у темну".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини