Головна Новини Світ Росія У Кремлі анонсували перший закордонний візит Путіна після "інавгурації": куди їде диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі анонсували перший закордонний візит Путіна після "інавгурації": куди їде диктатор

Російський диктатор Володимир Путін зробить першу міжнародну поїздку після того, як в Росії пройшла церемонія його "інавгурації" на пост президента РФ.

14 травня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін 16-17 травня здійснить візит в Китай, де зустрінеться з лідером КНР Сі Цзіньпіном. У Кремлі заявили, що таким чином Путін відповів на запрошення, яке йому надіслав голова Китаю Сі Цзіньпін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі анонсували перший закордонний візит Путіна після "інавгурації": куди їде диктатор

Володимир Путін їде в Китай. Фото з відкритих джерел

Згідно з повідомленнями кремлівських ЗМІ, очікується, що російський диктатор Володимир Путін та лідер КНР Сі Цзіньпін під час дводенної зустрічі обговорять "комплекс питань всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії".

Також обидва лідери країн на зустрічі мають "обмінятись думками щодо найбільш актуальних міжнародних та регіональних проблем", підписати договори та виступити зі спільною заявою.

Візит до Китаю стане першим закордонним візитом Путіна після так званої "інавгурації", коли російський диктатор пішов на п’ятий президентський термін.

Востаннє Путін перебував у Китаї у жовтні 2023 року, коли взяв участь у конференції "Один пояс, один шлях". Крім того, це буде також один з перших закордонних поїздок російського диктатора у 2024 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай пояснив свою позицію щодо війни в Україні. Після зустрічі Сі Цзіньпіна з президентом Франції Еммануелем Макроном, МЗС КНР опублікувало заяву у якій вказали, що Китай намагається "відіграти активну роль у досягненні миру" у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про повідомлення з Китаю, де заявили, що спеціальний представник Лі Хуей провів третій раунд човникової дипломатії щодо війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини