Головна Новини Світ Росія У Кремлі назвали цивільні електромережі в Україні військовою інфраструктурою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі назвали цивільні електромережі в Україні військовою інфраструктурою

У Кремлі відзначилися черговою цинічною заявою

11 червня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, цивільні електромережі України в конкретних випадках можуть мати відношення до військової інфраструктури.

У Кремлі назвали цивільні електромережі в Україні військовою інфраструктурою

Дмитро Пєсков

"Це потрібно питати у наших військових. Але, безумовно, у конкретних випадках це має відношення до військової інфраструктури",
— заявив Пєсков, коли його запитали, чи вважають у Кремлі цивільні електромережі України законною військовою метою.

При цьому Пєсков додав, що предметно це питання потрібно ставити російським військовим.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував на тому , що основною метою агресора продовжують бути енергетичні об'єкти нашої країни. На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, Кремль планує посилити обстріл, зокрема гідроелектростанцій та гребель, щоб перешкодити становленню українського оборонного комплексу.

Через те, що РФ цілеспрямовано знищує електромережі, в областях України регулярно вводять графіки відключення світла. При цьому експерти неодноразово наголошували, що відновити все пошкоджене до зими не вийде. За їхніми прогнозами, осінь та зима будуть дуже важкими. Не виключено, що без світла українці перебуватиме більшу частину доби. Саме тому профільні експерти радять українцям мати так званий план Б. Наприклад, мати можливість переїхати до села, до приватного будинку, де є піч, дрова або можливість скористатися генератором. Крім цього, за прогнозами деяких експертів, важка ситуація у сфері енергетики триватиме ще кілька років. Можливо, українці житимуть без графіків відключень, починаючи з 2027 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини